HomeHL-WorldΥπέκυψε στα τραύματά του ο Ολλανδός δημοσιογράφος που πυροβολήθηκε στο Άμστερνταμ

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ολλανδός δημοσιογράφος που πυροβολήθηκε στο Άμστερνταμ

Ο Ντε Βρις ήταν γνωστός για έρευνες του που διαλεύκαναν εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Ολλανδός δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις που πυροβολήθηκε στο κέντρο του Άμστερνταμ. Ήταν 64 ετών.

Ο Ντε Βρις ήταν γνωστός για έρευνες του που διαλεύκαναν εγκλήματα του ολλανδικού υποκόσμου. Ο Ντε Βρις πυροβολήθηκε στις 6 Ιουλίου ενώ έβγαινε από τηλεοπτικό σταθμό.

«Ο Πέτερ πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη», ανέφερε το RTL, το ολλανδικό δίκτυο με το οποίο συνεργαζόταν ο δημοσιογράφος.

Η οικογένειά του αναφέρει ότι πέθανε περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα. «Ο Πέτερ πολέμησε μέχρι τέλους, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τη μάχη. Πέθανε, έχοντας γύρω του αυτούς που τον αγαπούν», δήλωσαν οι οικείοι του.

Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ένας 21χρονος Ολλανδός, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τον Ντε Βρις, και ένας 35χρονος Πολωνός, που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της δολοφονίας του Ολλανδού δημοσιογράφου.

Ο Πέτερ Ντε Βρις είχε τιμηθεί το 2008 με βραβείο Emmy για την έρευνά του γύρω από την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χόλογουεϊ το 2005 στην Αρούμπα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση