HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Οff της Αβινιόν

Εντυπωσίασε ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ Οff της Αβινιόν

Στις 23 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την εξαιρετική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκη και σε συνεργασία με το Θέατρο των ViVi, ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε φέτος με παραγωγή του στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ off της Αβινιόν. Η πρεμιέρα δόθηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο θέατρο Albatros και θα παραμείνει στη σκηνή καθημερινά, μέχρι και την 18η Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Προμηθέας Δεσμώτης» θα ανέβει στη σκηνή και στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», στις 23 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις». Επίσης, στα τέλη Αυγούστου στην περιοχή «Βουλισμένο Αλώνι» θα γίνει και η βιντεοσκόπηση για τις ανάγκες προβολής στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη: «Η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου με μια αξιόλογη παραγωγή, στο σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου, σημαίνει πολλά. Κυρίως την εξωστρέφεια των δράσεων μας, την οποία τόσο επιζητούμε και στην οποία πολλά έχουμε επενδύσει. Το λογότυπο του Δήμου εμφανίστηκε σε όλη την πόλη, δίπλα σε ονόματα σημαντικά συλλόγων και θεατρικών σχημάτων. Οι επαφές μας με ανθρώπους της τέχνης και η ανταλλαγή απόψεων, πρόσθεσαν νέες εμπειρίες στο χαρτοφυλάκιο μας. Η κούραση και η αγωνία μας ανταμείφθηκαν, τόσο από την επιτυχία της παράστασης, όσο και από τη συμμετοχή μας σε έναν θεσμό διεθνούς κύρους».

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Κοστούμια: Τηλέμαχος Μουδατσάκις

Μουσική: Μαρία Συμεών

Σκηνικά: Χάρης Σεπετζής

Μάσκες: Κώστας Παγωμένος

Παίζουν: Ιάσωνας Παπαματθαίου, Μαρία Δρακοπούλου, Θεοδόσης Φυλακτός, Δημήτρης Τσιούγκος, Θανάσης Καφενταράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση