HomeCity GuideΤην Κυριακή το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Dance Days Chania»

Την Κυριακή το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού «Dance Days Chania»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού “Dance Days Chania” επιστρέφει και φέτος στη Δυτική Κρήτη. Η πόλη των Χανίων φιλοξενεί τις Ημέρες Χορού από τις 18.07.2021 έως την 01.08.2021.

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Επιδιώκοντας να διατηρήσουμε τη σωματική μνήμη ενεργή, διαμορφώσαμε και προτείνουμε για την 11η διοργάνωση του Dance Days Chania ένα πρόγραμμα παραστάσεων και σεμιναρίων αφιερωμένο στην ευφυΐα της κίνησης.

Οι προτάσεις μας για το φετινό πρόγραμμα επενδύουν στην αναζήτηση της αυθεντικότητας, της εγγύτητας, της σωματικότητας. Στον άνθρωπο, χορευτή, σπουδαστή, μαθητή, καλλιτέχνη, που τολμά να ονειρεύεται, να αφυπνίζεται και να παραμένει παρών. Σε αυτόν που δε θεωρεί την τέχνη πολυτέλεια, αλλά επιτακτική ανάγκη για μια ζωή υγιή, ευφάνταστη, μονόδρομο για τη διαχείριση της κρίσης.»

Ο σχεδιασμός της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει 12 παραστάσεις, 9 σεμινάρια, ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη», 2ήμερο αφιέρωμα Video Dance, συζητήσεις και άλλες δράσεις στην πόλη. Το 11ο Dance Days Chania θα διεξαχθεί το διάστημα από 18.07 έως και 01.08.2021 λαμβάνοντας για ακόμη μία χρονιά όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας μιας ασφαλούς διοργάνωσης, διαδραστικής και συμμετοχικής.

elias-lazaridis-sidi-larbi-cherkaoui-ddc11-credit-mats-backer

Το «Dance Days Chania» διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού «Συν-Κίνηση» από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του. Το 11ο Dance Days Chania έχει ως συν-διοργανωτές εκτός την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Λαμβάνει την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ιταλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα και των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ Κύπρου. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και η Σχολική Κοινότητα 6ου Γυμνασίου, 4ου Λυκείου, Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Λυκείου Χανίων.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018 & 2019-2021 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

*Η ιστοσελίδα του DANCE DAYS CHANIA, https://dancedays.gr/festival/ περιλαμβάνει το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες.

http://dancedays.gr/

https://www.facebook.com/DanceDaysChania/

https://vimeo.com/user45591430/videos

https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/