HomePost ItΟλοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του δικτύου ΡΕΘελοντώ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του δικτύου ΡΕΘελοντώ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Των οικισμών του Νομού Ρεθύμνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 ο κύκλος συναντήσεων του Δικτύου ΡΕΘελοντώ με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης. Οι συγκεκριμένες συναντήσεις γνωριμίας και συνεργασίας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο επικοινωνίας μεταξύ Δημοτικού Συστήματος και οικισμών και πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, με κύριο στόχο την ενημέρωση των κατοίκων τόσο για τις δράσεις του Δικτύου και την ένταξή τους σε αυτό όσο και για τις νέες εξελίξεις που προέκυψαν σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού Covid-19 και την επιτακτική ανάγκη για τον εμβολιασμό όλων.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, και οι εκπρόσωποι του Δικτύου ΡΕΘελοντώ, κα Αγγελική Σερβιλάκη και κ. Μιχάλης Αποστολάκης, συναντήθηκαν αρχικά με Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άδελε. Το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο Άδελε, το οποίο αποτελείται κυρίως από δυναμικούς εκπροσώπους της νέας γενιάς, επεφύλαξε μια εξαιρετική υποδοχή στους επισκέπτες, ενώ συζήτησε διεξοδικά μαζί τους προβλήματα, ιδέες και προτάσεις, αποδεικνύοντας έναν πολύ καλό μελλοντικό σχεδιασμό. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των οικισμών Αμνάτου, Ελεύθερνας, Μέσης, Νέας Μαγνησίας, Πηγής, Πρίνου, Σκαλέτας, Σταυρωμένου και Χαρκίων, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ, αντάλλαξαν απόψεις και έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τις εναλλακτικές λύσεις που διαθέτουν για τις μελλοντικές τους δράσεις.

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση του Δικτύου ΡΕΘελοντώ με τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνου, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμένων, στην οποία παρευρέθηκε και ο κ. Δημήτρης Λελεδάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας και η κα Αγάπη Λουκογιωργάκη, μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού. Καθώς η συγκεκριμένη συνάντηση συνέπεσε με την έναρξη της αύξησης των κρουσμάτων του ιού Covid-19 στην περιοχή μας, οι εκπρόσωποι των οικισμών Αγίας Ειρήνης, Αρμένων, Γουλεδιανών, Καρές, Οσίου Νικολάου Κουρταλιώτη, Σελλίου, Σωματά και Τριών Μοναστηρίων, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία και τη δυνατότητα πραγματοποίησης των προγραμματισμένων τους δράσεων υπό προϋποθέσεις.

Η τρίτη και τελευταία συνάντηση του Δικτύου ΡΕΘελοντώ με τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων και Νικηφόρου Φωκά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Λελεδάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Γιώργος Γεωργαλής, Αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικών Υπηρεσιών και Καινοτομίας, και η κα Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, καθώς και η κα Γιούλη Φραδέλλου, μέλος της Επιτροπής Εθελοντισμού.

Οι εκπρόσωποι των οικισμών Αλώνων, Αρχοντικής, Επισκοπής, Κούφης, Μυριοκεφάλων, Άνω Βαλσαμόνερου, Ατσιποπούλου, Μαλακίου, Πρινέ και Ρουστίκων, ενημερώθηκαν από τους Αντιδημάρχους για την πορεία της πανδημίας και την κρισιμότητα της κατάστασης και συζήτησαν διεξοδικά μαζί τους απορίες και προβληματισμούς.

Η συνεργασία μεταξύ του Δικτύου ΡΕΘελοντώ και των Πολιτιστικών Συλλόγων αποδείχτηκε πολύτιμη καθώς, εκτός από τα θέματα εθελοντικής συνεισφοράς, καθαρισμών, πολιτικής προστασίας, πολιτιστικών δράσεων, εκπαίδευσης, τουριστικής ανάδειξης και προβολής και κοινωνικής προσφοράς που αφορούν κάθε οικισμό ξεχωριστά, προέκυψε ομόφωνα η έντονη επιθυμία για σωστή πληροφόρηση από τους κατάλληλους επαγγελματίες και επιστήμονες σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό.

Σε συνέχεια, λοιπόν, του ξεκάθαρου αυτού μηνύματος από τους ίδιους τους κατοίκους των οικισμών και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κας Άννας Ελευθεριάδου-Γκίκα και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνης, μέλη του οποίου μεταβαίνουν στους οικισμούς προκειμένου να προσφέρουν άμεση και ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο κατά του ιού Covid-19, συζητώντας και λύνοντας κάθε απορία των ενδιαφερομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα εμβολισμών στους οικισμούς με κινητές μονάδες, έτσι ώστε οι κάτοικοι να εμβολιαστούν στον τόπο διαμονής τους χωρίς ταλαιπωρία, μετακινήσεις και χρόνο αναμονής, καλώντας στο  τηλ.: 2831055243 και επιλέγοντας τον χώρο εμβολιασμού της προτίμησής τους:

  • Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021: στο πρώην Δημαρχείο Νικηφόρου Φωκά, στην Τοπική Κοινότητα Νικηφόρου Φωκά.
  • Τρίτη 13 Ιουλίου 2021: στον χώρο του Βοήθεια στο Σπίτι στην Επισκοπή, στην Τοπική Κοινότητα Λαππαίων.
  • Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου, στην Τοπική Κοινότητα Αρκαδίου.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Φέτος, λόγω της πανδημίας, αποφασίσαμε να μοιράσουμε τις Δημοτικές Ενότητες και να μετακινηθούμε εμείς στον φιλόξενο χώρο των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, προκειμένου να έχουμε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους με απόλυτη ασφάλεια. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε την άμεση και θερμότατη ανταπόκρισή τους, η οποία απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι η καρδιά του Πολιτισμού και της καθημερινότητας είναι στα χέρια των εθελοντών μας. Δυναμικοί κάτοικοι, γεμάτοι ευγένεια, αλληλεγγύη, διάθεση συνεργασίας και συλλογικότητας με άμεση διαθεσιμότητα, αλλά και πειθαρχία, υπευθυνότητα και οργάνωση είναι τα χαρακτηριστικά των οικισμών μας που θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην κοινή τους εξέλιξη και στην αντιμετώπιση της παρούσας δύσκολης κατάστασης.

Οφείλουμε να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους συνανθρώπους μας, τους επισκέπτες μας με το πιο δυνατό όπλο που διαθέτουμε αυτήν τη στιγμή απέναντι στη νέα μετάλλαξη του ιού Covid-19. Ο άμεσος και καθολικός εμβολιασμός και η συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους όλων μας, είναι ο μόνος τρόπος για να εξακολουθήσουμε να ζούμε, να αγαπάμε και να προσφέρουμε. Είμαστε σίγουροι ότι οι οικισμοί μας βαδίζουν σε αυτήν την κατεύθυνση και το Δίκτυο ΡΕΘελοντώ είναι σε συνεχή επικοινωνία, πάντα δίπλα τους, για κάθε τους ανάγκη, όπου αυτό είναι εφικτό. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους για τη ζεστή και ειλικρινή φιλοξενία τους.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση