HomeHL-WorldO Ρίτσαρντ Μπράνσον απογειώθηκε, η μετοχή της Virgin Galactic προσγειώθηκε

O Ρίτσαρντ Μπράνσον απογειώθηκε, η μετοχή της Virgin Galactic προσγειώθηκε

Η μετοχή έκλεισε στα 40,69 δολάρια ανά μετοχή τη Δευτέρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπεσε η αξία της μετοχής της Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον παρά την απογείωση του ίδιου στο πρώτο εμπορικό ταξίδι στο διάστημα.

Κι αυτό γιατί, μία μέρα αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να πουλήσει μετοχικό πακέτο αξίας 500 εκατ. δολαρίων.

Έτσι η μετοχή της Virgin Galactic, η αξία της οποίας είχε ανέβει κατά 9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, άλλαξε πορεία και καταβυθίστηκε κατά 17,3% με την παραπάνω ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μετοχή έκλεισε στα 40,69 δολάρια ανά μετοχή τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή έχει αυξηθεί περισσότερο από 80%.

Η Virgin Galactic, που ιδρύθηκε από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον το 2004, γνωστοποίησε συγκεκριμένα την προσφορά μετοχών της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατόπιν συμφωνίας με τις επενδυτικές τράπεζες Credit Suisse, Morgan Stanley και Goldman Sachs.

Η Virgin Galactic δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της πώλησης «για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων κίνησης, γενικών και διοικητικών θεμάτων και κεφαλαιουχικών δαπανών για τις κατασκευαστικές της δυνατότητες, την ανάπτυξη του στόλου του διαστημόπλοιου και άλλες βελτιώσεις υποδομής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση