HomeΕΛΛΑΔΑΑκυρώνεται το ταξίδι του Κ.Μητσοτάκη στην Ιαπωνία – Ποια η αιτία

Ακυρώνεται το ταξίδι του Κ.Μητσοτάκη στην Ιαπωνία – Ποια η αιτία

Χωρίς θεατές θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακυρώνεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία. Έτσι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα παρακολουθήσει από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αιτία αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης της νησιωτικής χώρας της ανατολικής Ασίας να πραγματοποιηθούν τελικά οι Αγώνες χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σκεφτόταν να παραστεί στην τελετή έναρξης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 23 Ιουλίου και εκτός αυτού, να παρακολουθούσε και μια σειρά από αθλήματα που πρωταγωνιστούν ατομικά αθλητές μας ή ομάδες της χώρας μας καθώς είναι γνωστή η αγάπη που τρέφει για τα σπορ.

​​​​​​​Παράλληλα βέβαια θα εκμεταλλευόταν το γεγονός του μακρινού αυτού ταξιδιού προκειμένου να είχε συναντήσεις με σημαντικούς αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε συναντήσει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον διοικητή της Japan Bank for International Cooperation, όπου είχαν κουβεντιάσει τις πιθανότητες συνεργασίες σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που ξεκινούσαν από τον τομέα της ενέργειας και έφθαναν μέχρι τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον τουρισμό. Στα σκαριά βρίσκεται δε και η επίσπευση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας καθώς επίσης και η περαιτέρω συνεργασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Ιαπωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Pronews

Διαφήμιση
Διαφήμιση