HomeHL1-WorldΙνδία: Κεραυνός προκαλεί την κατάρρευση τείχους σε τουριστικό αξιοθέατο -11 νεκροί

Ινδία: Κεραυνός προκαλεί την κατάρρευση τείχους σε τουριστικό αξιοθέατο -11 νεκροί

Ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χτύπημα κεραυνού σε τουριστικό θέρετρο στην πόλη Τζαϊπούρ, στη βόρεια Ινδία.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, ο κεραυνός χτύπησε στο φρούριο Αμέρ, στις παρυφές της πόλης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα μέρος του τοίχου, το οποίο και καταπλάκωσε πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο τη στιγμή του φυσικού φαινομένου.

«Όταν χτύπησε ο κεραυνός, ο τοίχος του φρουρίου κατέρρευσε και πολλά άτομα θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια. Καθώς το φρούριο βρίσκεται σε λόφο, όταν κατέρρευσε ο τείχος αρκετοί άλλοι έπεσαν σε χαράδρα» σημείωσε ο υπεύθυνος φυσικών καταστροφών της πόλης, Σανκάρ Λαλ Σαϊνί.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής και έκτοτε, οι δυνάμεις αντιμετώπισης καταστροφών στην Ινδία ανέσυραν τις σορούς 11 ανθρώπων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, 11 ακόμη άνθρωποι διεσώθησαν και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Στο φρούριο βρίσκονταν εκείνη την στιγμή ντόπιοι, αλλά και τουρίστες.

Το 2018 μόνο, η Ινδία κατέγραψε 2.357 θανάτους από κεραυνό. Μόνο τον Ιούνιο του 2020, τουλάχιστον 107 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στις πολιτείες Ουτάρ Πραντές και Μπιχάρ σε διάστημα μόλις δύο ημερών.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση