HomeHL-PsilaΔεν φαντάζεστε πόσο πουλήθηκε μια κασέτα του Super Mario

Δεν φαντάζεστε πόσο πουλήθηκε μια κασέτα του Super Mario

1,56 εκατομμύρια δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία κασέτα από το κλασικό βιντεοπαιχνίδι της Nintendo, «Super Mario 64» κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ την Κυριακή, καθώς πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 1,56 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιο βιντεοπαιχνίδι «πιάνει» πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα πριν από δύο ημέρες, ένα σφραγισμένο αντίτυπο του παιχνιδιού «The Legend of Zelda» για την κονσόλα Nintendo NES πωλήθηκε προς 870.000 δολάρια.

Ο αμερικανικός οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions, που έχει έδρα το Ντάλας, διαχειρίστηκε και τις δύο πωλήσεις. Το ρεκόρ πριν από αυτή τη δημοπρασία, ήταν το 1986 για μια κασέτα του «Super Mario Bros» προς 660.000 δολάρια.

Τα vintage βιντεοπαιχνίδια έχουν δει αύξηση στην αξία τους, καθώς οι συλλέκτες τα τελευταία χρόνια δίνουν «τρελά» ποσά για να τα προσθέσουν στα αποκτήματά τους.

«Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι που δημοπρατήθηκε ποτέ σε τιμή πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έρικ Μπράντλεϊ, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού οίκου.

Η κασέτα του «Super Mario 64» χρονολογείται από το 1996 και χρησιμοποιούσε 3D για πρώτη φορά.

Είναι «το μόνο γνωστό αντίγραφο που λαμβάνει βαθμολογία 9,8 A ++» από την εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Wata που αξιολογεί την κατάσταση των κασετών, δήλωσε ο Μπράντλεϊ, διευκρινίζοντας ότι αυτή η βαθμολογία ήταν «η υψηλότερη που θα μπορούσε να λάβει ένα ρετρό βιντεοπαιχνίδι». Ο Μάριο εμφανίστηκε το 1981 ως ο χαρακτήρας «Jumpman» στο βιντεοπαιχνίδι «Donkey Kong», μετονομάστηκε σε «Mario» το 1985 και είχε πολλές περιπέτειες, είτε με τον αδελφό του Λουίτζι είτε οδηγώντας το αγωνιστικό του αυτοκίνητο.

Πηγή: AFP

Διαφήμιση
Διαφήμιση