HomeΚΟΣΜΟΣΚορωνοϊός: 90χρονη Βελγίδα κόλλησε δύο παραλλαγές του ιού – Πέθανε 5 ημέρες αργότερα

Κορωνοϊός: 90χρονη Βελγίδα κόλλησε δύο παραλλαγές του ιού – Πέθανε 5 ημέρες αργότερα

Eίχε μολυνθεί τόσο με το στέλεχος Άλφα όσο και με την παραλλαγή Βήτα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια 90χρονη Βελγίδα πέθανε αφότου μολύνθηκε με κορωνοϊό, και μάλιστα ταυτόχρονα με τις παραλλαγές Άλφα και Βήτα, ανέφεραν ερευνητές.

Η μη εμβολιασμένη γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο OLV στην πόλη Άαλστ τον Μάρτιο και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό την ίδια μέρα. Κι ενώ τα επίπεδα οξυγόνου της αρχικά ήταν καλά, η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα και πέθανε 5 ημέρες αργότερα. Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές, σύμφωνα με τον Guardian, είχε μολυνθεί τόσο με το στέλεχος Άλφα όσο και με την παραλλαγή Βήτα.

«Και οι δύο αυτές παραλλαγές κυκλοφορούσαν στο Βέλγιο εκείνη την εποχή, οπότε είναι πιθανό πως συν-μολύνθηκε με διαφορετικούς ιούς από δύο διαφορετικά άτομα» δήλωσε η μοριακή βιολόγος Αν Βανκερμπέργκεν από το νοσοκομείο OLV που ηγήθηκε της έρευνας. «Δυστυχώς, δεν ξέρουμε πώς μολύνθηκε».

Η Βανκερμπέργκεν είπε ότι ήταν δύσκολο να πουν εάν η συν-μόλυνση διαδραμάτισε ρόλο στην ταχεία επιδείνωση της ασθενούς. Η έρευνα, η οποία δεν έχει υποβληθεί ακόμη σε ιατρικό περιοδικό για δημοσίευση, παρουσιάστηκε σε ευρωπαϊκό συνέδριο για τη μικροβιολογία και τις μολυσματικές ασθένειες. Πάντως, η Βανκερμπέργκεν είπε ότι δεν υπάρχουν «άλλες δημοσιευμένες περιπτώσεις» παρόμοιων λοιμώξεων και πρόσθεσε ότι το «φαινόμενο είναι πιθανώς υποτιμημένο».

Αυτό οφείλεται στα περιορισμένα τεστ για παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, είπε, ζητώντας αύξηση της χρήσης γρήγορων PCR για τον εντοπισμό γνωστών παραλλαγών.

Τον Ιανουάριο, επιστήμονες στη Βραζιλία ανέφεραν ότι δύο άτομα είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά στελέχη του κορωνοϊού, αλλά η μελέτη δεν έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση