HomeHL-9Μια τσάντα, μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Μια τσάντα, μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ορατά από τον πρώτο κιόλας μήνα, είναι τα αποτελέσματα της «πράσινης» δράσης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών που υλοποίησαν τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, με τη διάθεση της επετειακής, επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας στους καταναλωτές.

  • Οι περισσότερες από 32.000 τσάντες πολλαπλών χρήσεων που διατέθηκαν τον Ιούνιο μέσα από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση σε σχέση με τον Μάιο:
  1. Κατά 16%, του συνολικού αριθμού πλαστικών τσαντών που διατέθηκαν από τα καταστήματα.
  2. Κατά 13% του αριθμού των πελατών που αγόρασαν σακούλα.«Αυτά τα αποτελέσματα και μάλιστα από τον πρώτο μήνα, δείχνουν ότι οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να ενισχύσουν την κοινή προσπάθεια. Είναι κάτι που στέλνει ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα, γι’ αυτό και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε ειλικρινά για την ανταπόκριση τους» δηλώνουν τα στελέχη της Χαλκιαδάκης Α.Ε.

Η προσπάθεια για την καθιέρωση συνηθειών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος φυσικά και συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και στοχευμένες ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την μεγάλη Κρητική εταιρεία.

Μεταξύ άλλων, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης προτείνονται οι χάρτινες συσκευασίες, αντί του πλαστικού μπολ, για τα αλλαντικά και τα τυροκομικά προϊόντα που επιλέγουμε καθημερινά για το τραπέζι μας. Μια συσκευασία που καλύπτει απόλυτα τον καταναλωτή, ενώ είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, πέρα από την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, σε περίπτωση που την ξεχάσουμε, προτείνεται η χρήση της βιοαποδομήσιμης σακούλας, η οποία αποσυντίθεται και γίνεται κομπόστ, ενώ είναι και πιο οικονομική για τον καταναλωτή, σε σχέση με τις πλαστικές που επιβαρύνονται με το περιβαλλοντικό τέλος.

Και μια και αναφερόμαστε στην οικονομία για τον καταναλωτή, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η καταστροφική για το περιβάλλον πλαστική σακούλα, που χρησιμοποιείται ορισμένες φορές για την μεταφορά των απορριμμάτων μας στους κάδους,  είναι ακριβότερη και από τις σακούλες απορριμμάτων που πωλούνται στα ράφια των καταστημάτων.

Έτσι, επιλέγοντας σακούλες απορριμμάτων έναντι των πλαστικών σακκούλων μεταφοράς, και επωφελούμαστε οικονομικά και  προστατεύουμε το περιβάλλον.

newsletter_Plastic_Bags_Xalkiadakis_2021

Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι η Χαλκιαδάκης Α.Ε. παραμένει σταθερά προσηλωμένη στους περιβαλλοντικούς της στόχους και στη βασική της δέσμευση για μείωση της διάθεσης πλαστικού από τα καταστήματα της κατά 50% ως το 2025.

Γι’ αυτό και οι σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους ευαισθητοποιημένους καταναλωτές που έχουν κοινό σκοπό: Να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές έναν πλανήτη καλύτερο, έστω και στο ελάχιστο, απ’ ό,τι παραλάβαμε!chalkiadakis_esoteriki_perivallon_tsanta-pollaplon-_

Tip: Μπορείτε να δείτε όλα τα «πράσινα» νέα των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, ακολουθώντας το σύνδεσμο https://bit.ly/3yNJHeC

Διαφήμιση
Διαφήμιση