HomeHL-HealthΘ. Τάσιος προς ανεμβολίαστους : «Τρομάξτε που να πάρει ο διάολος

Θ. Τάσιος προς ανεμβολίαστους : «Τρομάξτε που να πάρει ο διάολος

"Είστε ξενοδόχοι θανάτου"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως «οργανωμένη ομάδα τεραστίων διαστάσεων», που απειλεί τα δικαιώματα όλων μας χαρακτήρισε τους αρνητές των εμβολίων ο ακαδημαϊκός Θεοδόσης Τάσιος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, σημειώνοντας ότι τον διχασμό τον επιβάλουν όσοι δεν εμβολιάζονται.

«Αρνούνται την αγάπη, αρνούνται να ενδιαφερθούν για τον συνάνθρωπό τους, ακόμη και εκτός Covid. Δεν μπορώ να δεχθώ την άποψη “δικό μου είναι το σώμα, ό,τι θέλω το κάνω”. Για παράδειγμα κάποιος που παίρνει ουσίες, εγώ θα κινδυνεύσω από τη συμπεριφορά του κι εγώ θα πληρώσω για την απεξάρτησή του. Επομένως, “εσύ τη βρίσκεις κι εγώ τη χάνω”», υπογράμμισε.

«Απείρως σοβαρότερα είναι τα πράγματα με το εμβόλιο κατά το κορονοϊού. Εάν οι συνέπειες του μη εμβολιασμού αφορούσαν αποκλειστικά εσένα, τότε να το συζητούσα το προσωπικό σου δικαίωμα, αλλά αφορούν κυρίως εμένα που να πάρει ο διάολος», είπε χαρακτηριστικά. «Μην αγαπάς τον πλησίον σου. Αλλά να συμβάλεις στο θάνατό του; Έλεος», διερωτήθηκε και επικαλέστηκε δυο βασικούς λόγους, στους οποίους στηρίζει τη θέση του κατά των αρνητών.

«Πρώτον με τη σίγουρη αρρώστια σου εγώ θα πληρώσω για να μην πεθάνεις και να γίνεις καλά. Και δεύτερον και κυριότερο, υπάρχει ένα λάθος μεγάλο λογικής. Δεν πρόκειται για το σώμα σου. Προσφέρεις ξενοδοχειακές υπηρεσίες στον ιό: “έλα να σε φιλοξενήσω, έλα πουλάκι μου να κάνεις μεταλλάξεις, να δυναμώσεις, να διαιωνιστείς, έλα να απειλήσεις αυτούς τους ηλίθιους τους υπόλοιπους. Γίνονται “ξενοδόχοι του θανάτου”. Αυτό δεν το δέχομαι», σημείωσε.

Τόνισε ότι οι αρνητές, αρνούνται την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. «Εάν είχαν αγάπη, δεν θα προσέφεραν στον εχθρό φιλοξενία, δεν μας αγαπάνε. Μπορεί και να μας θεωρούν κορόιδα», τόνισε. Επισήμανε ότι μερικού από αυτούς τους ανθρώπους είναι «τόσο σαλεμένοι που δεν κουβεντιάζουν και επομένως υπάρχει πρόβλημα ψυχολογίας», ενώ υπάρχει και ένα σημαντικότατο ποσοστό από αυτούς που αρνούνται την επιστήμη.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι δεν είναι μακριά η απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «αυτοκτονούμε», καθώς «μεγάλες μάζες βρίσκονται σε οικτρά πλάνη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τάσιος είπε πως εάν πρόκειται να εμφανιστούν αγανακτισμένοι, «τώρα αγανακτισμένοι θα είμαστε εμείς». «Αν η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αγανακτήσει για τον συνεχιζόμενο κίνδυνο που του δημιουργούν οι ανεμβολίαστοι, αλλοίμονό μας. Ευτυχώς βλέπω ότι δεν έχει αγανακτήσει ακόμη. Θα συμβούν πολύ άσχημα πράγματα που απεύχομαι, ειδικά «όταν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών μου και σε βλέπω εσένα να είσαι “τραλαλά – τραλαλά” διότι σου είπε η κουμπάρα της ανιψιάς ότι κάτι έγινε στην Ιρλανδία».

Ο ακαδημαϊκός εκτίμησε ότι τελικά θα επικρατήσει η Αγάπη, σημειώνοντας ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των ανεμβολίαστων που δεν είναι “σαλεμένοι”, απλώς δεν είναι καλά ενημερωμένοι ή έχουν ειδική ψυχολογία». Όπως είπε, τώρα, εν ονόματι της αγάπης, της ενσυναίσθησης και της θρησκείας, «περιμένουμε την επόμενη Κυριακή για εγκύκλιο από την εκκλησία ότι είναι μεγάλη αμαρτία να μην εμβολιάζεσαι», όπως δήλωσε πρόσφατα στο Πρώτο Πρόγραμμα και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Ζήτησε να υπάρξει ανάλογη κίνηση από την ΓΣΕΕ, η οποία θα καλεί σε αγώνα ενάντια στο ταξικό πρόσημο της πανδημίας, «η οποία σκοτώνει τον φτωχό, τον εργάτη, τον απληροφόρητο που είναι υποχρεωμένος να συνωστίζεται στα λεωφορεία».

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση