HomeHL-9Η Κρήτη στο επίκεντρο της μετάλλαξης Δέλτα-Αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Η Κρήτη στο επίκεντρο της μετάλλαξης Δέλτα-Αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι νοσηλείες και να φτάσουν ακόμη και τις 400 ή 500

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικρή αύξηση παρατηρείται στις εισαγωγές λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας, κυρίως σε Αττική και Κρήτη, τις δύο περιοχές δηλαδή που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

Στις 28 Ιουνίου καταγράφηκαν 33 εισαγωγές και 62 εξιτήρια.
Στις 2 Ιουλίου καταγράφηκαν 45εισαγωγές και 63 εξιτήρια.
Στις 4 Ιουλίου καταγράφηκαν 59 εισαγωγές και 15 εξιτήρια.
Στις 7 Ιουλίου καταγράφηκαν 68 εισαγωγές και 60 εξιτήρια.
Στις 9 Ιουλίου καταγράφηκαν 68 εισαγωγές και 53 εξιτήρια.

Χθες Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.465 νέα κρούσματα κορωνοϊου και 142 διασωληνωμένους ασθενείς. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.792 θάνατοι. Τα 639 από τα νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, τα 189 στην Κρήτη και τα 76 στη Θεσσαλονίκη. Διενεργήθηκαν 45.148 τεστ με την θετικότητα να διαμορφώνεται στο 3,24%.

Η εικόνα που υπάρχει το νησί να προκαλεί εύλογο προβληματισμό, ως προς την διασπορά που παρατηρείται.

Από τα 189 κρούσματα την Κυριακή, τα 81 κρούσματα καταγράφονται στο Ηράκλειο, ακολουθεί το Ρέθυμνο με 60 και τα Χανιά με 42 ενώ στο Λασίθι εντοπίζονται 6.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο Ηράκλειο, αποτελεί το γεγονός ότι το Ηράκλειο βρίσκεται  στη δεύτερη θέση μετά το Λεκανοπέδιο Αττικής, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 76 κρούσματα.

 

kr-1s

k2s

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι νοσηλείες και να φτάσουν ακόμη και τις 400 ή 500. Εξήγησε ότι για να αποτιμηθεί ότι η νέα αύξηση των κρουσμάτων «δεν βγάζει νοσηλείες» θα πρέπει να περάσουν επτά με δέκα ημέρες.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση