HomeΚΟΣΜΟΣΑυστραλία: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό για φέτος

Αυστραλία: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό για φέτος

Μόλις 10% η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό για το 2021 στη χώρα και την πρώτη απώλεια εδώ και δέκα μήνες που αποδίδεται στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, μια 90χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Σίδνεϊ αφού κόλλησε τον κορωνοϊό σε οικογενειακή συνάντηση. Ο θάνατος αυτός είναι ο 57ος για την συγκεκριμένη περιοχή της Αυστραλίας και ο πρώτος που καταγράφεται τους τελευταίους 10 μήνες σε όλη τη χώρα.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος, ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ 52 ασθενείς Covid νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 15 σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Υπό καθεστώς Lockdown το Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Το Σίδνεϊ βρίσκεται υπό καθεστώς Lockdown, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Αυστραλίας έχει ήδη καταγράψει κρούσματα της πολύ πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλέιντις Μπερετζικλιάν προειδοποίησε τους πολίτες πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τη Δευτέρα. «Θα εκπλαγώ αν είναι μικρότερος των 100» περιστατικών, σημείωσε σε συνάντηση με τους συνεργάτες της, την Κυριακή.

Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη στην Αυστραλία

Η Αυστραλία έχει καταγράψει 911 θανάτους και 31.000 κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας. Επιβάλλοντας άμεσα απαγόρευση κυκλοφορίας και περιορισμούς, σε συνδυασμό με τα δρακόντεια μέτρα που έτσι κι αλλιώς προβλέπονται προκειμένου να ταξιδέψει κανείς στη χώρα της Ωκεανία, η χώρα κατάφερε να περιορίσει δραστικά τη διάδοση του ιού.

Όμως, την ίδια στιγμή λιγότερο από 10% των πολιτών στην Αυστραλία έχει εμβολιαστεί, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειψη προμηθειών από τις φαρμακοβιομηχανίες. Σύμφωνα με το BBC, η έλλειψη εμβολίων – συγκεκριμένα της Pfizer – σημαίνει πως πολλοί Αυστραλοί δεν θα μπορέσουν να εμβολιαστούν ως το τέλος του έτους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση