HomeΚΡΗΤΗ“Λίφτινγκ” στην τουριστική περιοχή Καβρού του δήμου Αποκορώνου

“Λίφτινγκ” στην τουριστική περιοχή Καβρού του δήμου Αποκορώνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβαθμίζονται το επόμενο διάστημα οι υποδομές και το τουριστικό προϊόν του βόρειου μετώπου της περιοχής Καβρού του δήμου Αποκορώνου, μετά την υπογραφή της σημερινής σύμβασης από το Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με προϋπολογισμό 580.000 περίπου χιλιάδων ευρώ. Το έργο ανάπλασης της περιοχής εντάχθηκε από τη Περιφέρεια Κρήτης στα  ΟΣΑΠΥ-ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου). Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου Σήφης Σταυρουλάκης,  ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που θα εκτελέσει το έργο, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Κέτη Ιερωνυμάκη,  και το στέλεχος της υπηρεσίας, μηχανικός, Χρυσούλα Μελισσουργάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα υλοποιηθεί στη τουριστική περιοχή του Καβρού του δήμου Αποκορώνου, μετά από μελέτη του δήμου και τη βοήθεια της Περιφέρειας, με προϋπολογισμό 580.000 περίπου ευρώ. Εμείς  συνεχίζουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που ωφελεί την οικονομία του τόπου, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους ίδιους τους τουρίστες που μας επισκέπτονται».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, η ανάπλαση του βόρειου μετώπου του Καβρού, που θα βελτιώσει αισθητά το τουριστικό μας προϊόν. Η ανάπλαση αφορά το περιβάλλον, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και αναπλάσεις με δομικά υλικά. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης, και το Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την ένταξη του έργου στα ΟΣΑΠΥ (ΕΣΠΑ)».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το βιολογικό της Γεωργιούπολης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η υλοποίηση του έργου. Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης το συγκεκριμένο έργο είχε απενταχθεί από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη), και «εμείς με τις ενέργειες μας, μαζί με την αναβάθμιση των βιολογικών Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου, τα εντάξαμε στα προγράμματα της Περιφέρειας, και σήμερα βρισκόμαστε στη φάση των δημοπρατήσεων και σύντομα θα έχουμε και την υπογραφή των συμβάσεων».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου στον οικισμό Καβρός

Το υπό κατασκευήν έργο υλοποιείται στο βόρειο μέτωπο του οικισμού Καβρός της Δημοτικής Ενότητας Γεωργιούπολης του Δήμου Αποκορώνου Χανίων. Η ζώνη επέμβασης οριοθετείται προς τα βόρεια από την Νέα Εθνική Οδό και προς τα νότια από τις υφιστάμενες κατασκευές – ιδιοκτησίες. Επέμβαση θα γίνει στο κεντρικό τμήμα, μπροστά από τα ΟΤ 2, ΟΤ 3, ΟΤ4 και ΟΤ5. Το μήκος της ζώνης όπου γίνεται ανάπλαση είναι 450μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση