HomeHL1-CultureΛεονάρντο Ντα Βίντσι: Στο σφυρί το σχέδιο του με τίτλο «Κεφάλι της αρκούδας»

Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Στο σφυρί το σχέδιο του με τίτλο «Κεφάλι της αρκούδας»

Σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον οίκο Christie's

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον οίκο Christie’s θα βγει σχέδιο του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ένα από τα τελευταία που πρόκειται να πωληθούν.

Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα πιάσει τιμή από 11 έως 16,6 εκατομμύρια δολάρια στη δημοπρασία. Εκτιμάται ότι είναι άνω των 500 ετών, ενώ το μέγεθός του είναι μόλις 2,75×2,75 ίντσες (7×7 εκ.) , ενώ έχει τίτλο «Κεφάλι της Αρκούδας».

Ο οίκος δημοπρασιών αναφέρει ότι το σχέδιο είναι μια εξαιρετική επίδειξη της αξεπέραστης ικανότητας του Λεονάρντο ντα Βίντσι ως σχεδιαστή καθώς και της πρωτοποριακής του στάσης απέναντι στη μελέτη της φύσης». Το σχέδιο εντάσσεται σε σειρά σκίτσων, που βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, ενώ έχει δημιουργηθεί με την τεχνική «silverpoint», όπου μια λεπτή ασημένια γραφίδα εφαρμόζεται σε ειδικά επεξεργασμένο χαρτί. Ο Ντα Βίντσι έμαθε την τεχνική από τον δάσκαλό του, Αντρέα ντελ Βερότσιο, που ήταν και ο κορυφαίος καλλιτέχνης στη Φλωρεντία εκείνη την εποχή.

Ο πίνακας του Ντα Βίντσι «Salvator Mundi» είχε πωληθεί για ρεκόρ 450 εκατ. δολαρίων, σε μη γνωστό αγοραστή από τη Νέα Υόρκη το 2017, αν και ορισμένοι ειδικοί κρατούν επιφυλάξεις για το εάν πράγματι είναι δουλειά του διάσημου καλλιτέχνη.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση