HomeHL-9Έσβησε η φωτιά που απειλούσε το Φοινικόδασος της Πρέβελη

Έσβησε η φωτιά που απειλούσε το Φοινικόδασος της Πρέβελη

Απομακρύνθηκαν οι λουόμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Αμμούδι του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με τη συνδρομή και υδροφόρων του δήμου επιχειρούσαν στο πύρινο μέτωπο.

Μάλιστα, από νωρίς σηκώθηκαν και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού ενώ κρίθηκε αναγκαία και η συνδρομή του ρωσικού αεροσκάφους Beriev-200.

Όπως δήλωσε στο cretapost, ο  δήμαρχος, Αγίου Βασιλείου κ. Ταταράκη, η φωτιά ήταν σε δύσβατο σημείο και το έργο των πυροσβεστών ήταν πολύ δύσκολο».

Μάλιστα στην παραλία της Πρέβελη βρίσκονταν λουόμενοι και με σκάφη του λιμενικού σώματος απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας.

«Σκάφος του λιμενικού σώματος πήγε στην παραλία της Μονής Πρέβελης και παρέλαβε τους λουόμενους απομακρύνοντάς τους με ασφάλεια», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε για τη φωτιά πως «γλιτώσαμε τους ανθρώπους, γλιτώσαμε τις ταβέρνες και τα σπίτια» υπογραμμίζοντας πως όλες οι υπηρεσίες «είχαν εξαιρετικό συντονισμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση