HomePost ItΥλοποίηση Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από Σητεία μέχρι Άγιο Νικόλαο

Υλοποίηση Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από Σητεία μέχρι Άγιο Νικόλαο

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης προς τον δήμαρχο Σητείας για το σχεδιασμό του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων με αποδέκτη τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκε επιστολή στήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης προς τον δήμαρχο Σητείας για το σχεδιασμό του ΒΟΑΚ.

Η επιστολή αναφέρει ότι μετά τις αποσαφηνίσεις και την εξαίρεση μεγάλου τμήματος του Νομού Λασιθίου από το σχεδιασμό, δημιουργούνται συνθήκες περιθωριοποίησης και απομόνωσης σε ένα τμήμα της Κρήτης όπου το έλλειμμα ανάπτυξης είναι ήδη καταγεγραμμένο και επιβεβαιωμένο.

Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση ενός ΒΟΑΚ από τη Σητεία μέχρι την Κίσσαμο, στηρίχτηκαν στην άποψη ότι ένα νησί του μεγέθους της Κρήτης στερείται σήμερα μιας βασικής υποδομής την οποία διαθέτουν όλες οι περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο νομός Λασιθίου πρωτοπόρος στην τουριστική ανάπτυξη, με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα πανελλαδικά, με αεροδρόμιο και λιμάνι – πύλη Sengen στη Σητεία, μένει έξω από ένα έργο με καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάπτυξη της Κρήτης και καθοριστικές συνέπειες για τις επόμενες γενιές.

Τα τμήματα από Σητεία μέχρι Άγιο Νικόλαο διαθέτουν ΜΠΕ, εγκεκριμένες ΑΕΠΟ και προχωρημένες μελέτες μέχρι το στάδιο των οριστικών μελετών. Η ολοκλήρωση των μελετών, ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος και ο συγκεκριμένος τρόπος χρηματοδότησης και υλοποίησης του οδικού άξονα Αγ. Νικόλαος – Σητεία θα πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα από το Υπουργείο.

Η Κρήτη πρέπει να παραμείνει ενιαία και αδιαίρετη και ο ΒΟΑΚ πρέπει να είναι ο δρόμος που θα ενώσει και δεν θα διχοτομήσει το νησί.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση