HomeHL-TOPΤι λένε οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στην Κρήτη

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους σεισμούς στην Κρήτη

Εμφανίζονται καθησυχαστικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα τόνισε πως «το φαινόμενο δεν είναι ασύνηθες και πιθανό είναι να πρόκειται για μία συνηθισμένη μικρο έξαρση και όχι για ενα προσεισμικό φαινόμενο».

«Στις 23:40 είχαμε πάλι μία ασθενή δόνηση 4,2 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου της Κρήτης όπως δείχνει ο χάρτης που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε σεισμική διέγερση με μικρού μεγέθους σεισμούς. Το φαινόμενο δεν είναι ασύνηθες και πιθανό είναι να πρόκειται για μία συνηθισμενη μικροέξαρση και όχι για ενα προσεισμικό φαινόμενο. Αυτό ομως δεν έχει να κάνει με τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα που πρέπει πάντα να λαμβάνονται κατα τη διάρκεια παρόμοιων σεισμικών φαινομένων μεχρι την εκτόνωση τους.»

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στους σεισμούς που έχει δώσει η περιοχή το τελευταίο διάστημα και ότι θα επανέλθει όταν έχει περισσότερα στοιχεία.

«ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Στις 23.40, μέγεθος 4,2, επιφανειακός, περιοχή Αρκαλοχωρίου, αισθητός μέχρι το Ηράκλειο.
Από τις αρχές Ιουνίου έχουν γίνει δεκάδες σεισμών εκεί. Οι μεγαλύτεροι 4,2 στις 4/6, 4,1 στις 2/7 και 4,2 προ 20 λεπτών.
Όταν, και αν, θα έχω να πω κάτι παραπάνω, θα το κάνω.
Καληνύχτα!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση