HomeHL-9Ξεκινά ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια -Ανοίγει η πλατφόρμα

Ξεκινά ο εθελοντικός εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια -Ανοίγει η πλατφόρμα

Αποτελεσματικά και τα τέσσερα εμβόλια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας..

Οπως επεσήμανε, οι έφηβοι μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό σε σχέση με τα μικρότερα παιδιά. Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει αναπροσαρμογή των σχεδίων λόγω των νέων δεδομένων που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

«Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών» υπογράμμισε η κα Θεοδωρίδου. Πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και ειδικότερα:

Pfizer και Moderna στο 96%,
ΑstraZeneca στο 92%
Johnson&Johnson στο 85%

«Είναι λάθος να αφήνει κάποιος τη δεύτερη δόση για μετά τις διακοπές. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Προσοχή! Προσοχή!« τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων».
Θεμιστοκλέους: Την επόμενη εβδομάδα οι λεπτομέρειες για τον εμβολιασμό των 15-17

Τους 4 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς ξεπέρασε σήμερα η χώρα μας, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, παράλληλα, ξεπεράσαμε τα 5 εκατ. εμβολιασμένους με τη μία δόση. Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν για την επόμενη ημέρα το ραντεβού τους για εμβολιασμό με Johnson & Johnson και Moderna, ενώ για Pfizer τα ραντεβού είναι διαθέσιμα σε τρεις ημέρες.

Αύριο, ξεκινάει το επιχειρησιακό πρόγραμμα για να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές και συγκεκριμένα η αρχή γίνεται από την Κρήτη.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17, ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι τα ραντεβού θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με περισσότερες λεπτομέρειες να δίνονται στην ενημέρωση της Δευτέρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση