HomeHL-TOPΟι πρώτες εκτιμήσεις για το κρανίο στη Ντία – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το κρανίο στη Ντία – Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο για τις εργαστηριακές εξετάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε το κρανίο που εντοπίστηκε στη Ντία προκειμένου να υποβληθεί σε ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αρχές εξετάζουν ενδελεχώς όλα τα σενάρια προκειμένου να αποσαφηνιστεί από σε ποιον ανήκει αλλά και πώς κατέληξε εκεί το ανθρώπινο κρανίο.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν πως παλαιότερα στην περιοχή όπου βρέθηκε το κρανίο υπήρχε ένα νεκροταφείο. Μάλιστα, το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο πως το κρανίο είναι «απομεινάρι» ενός ανθρώπινου σκελετού που είχε ταφεί σε αυτό το σημείο.

Έλληνας τουρίστας εντόπισε το κρανίο

Αξίζει να σημειωθεί πως το κρανίο εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από Έλληνα τουρίστα ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές.

Μάλιστα, το λιμεναρχείο ήρθε σε επικοινωνία με την αστυνομία και σήμερα με σκάφος του λιμενικού μετέβησαν στη Ντία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με την ιατροδικαστή.

Η ιατροδικαστής αφού προχώρησε σε μία πρώτη αυτοψία περισυνέλλεξε το ανθρώπινο κρανίο και το μετέφερε με σκάφος του λιμενικόυ στο Ηράκλειο και από εκεί στο νεκροτομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασία για τις απαραίτητες ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις που θα δείξουν το φύλο, την εθνικότητα και άλλα σημαντικά στοιχεία του ανθρώπου στον οποίο ανήκει το κρανίο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση