HomeHL-9Κινητές μονάδες εμβολιασμού στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου

Δείτε ποιο είναι το πρόγραμμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δήμους Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου αναμένεται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες οι κινητές μονάδες εμβολιασμού με στόχο να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχή.

8 Ιουλίου στο Θραψανο

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως, λόγω αλλαγής του προγράμματος των κινητών εμβολιαστικών μονάδων, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στο Θραψανό – με το εμβόλιο της Pfizer – θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου – αντί της Τετάρτης 7 Ιουλίου – στην κεντρική πλατεία του οικισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Υ.ΠΕ. Κρήτης

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θα προσέλθουν στο Θραψανό για να εμβολιαστούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και ότι δικαίωμα εμβολιασμού έχουν αυτοί που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Εκείνοι που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού, θα εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο που έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι κάτοικοι του Δήμου επιθυμούν να εμβολιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη αλλά αδυνατούν να προσέλθουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα – είτε για λόγους υγείας (π.χ. κατάκοιτοι κλπ) είτε για άλλους λόγους – παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Ιωάννη Δρακάκη στα τηλέφωνα: 28913 40115, 6979790008 προκειμένου ο Δήμος να μεριμνήσει για την μεταφορά τους από και προς το σημείο εμβολιασμού.

16 και 17 Ιουλίου σε Επισκοπή και Μοχό

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος για την νόσο Covid-19 και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Υ.ΠΕ. Κρήτης θα δημιουργηθούν στο Δήμο Χερσονήσου δύο νέα εμβολιαστικά σημεία, σε Επισκοπή και Μοχό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους.

Πρόκειται για δύο κινητές εμβολιαστικές μονάδες, οι οποίες θα λειτουργήσουν μόνο για μία ημέρα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 16 Ιουλίου (από 10 το πρωί) : Επισκοπή – Περιφερειακό Ιατρείο Επισκοπής.

Σάββατο 17 Ιουλίου (από 10 το πρωί): Μοχός – Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού.

Όσοι δημότες επιθυμούν να εμβολιαστούν, παρακαλούνται να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους, μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, καλώντας στα τηλέφωνα:

  • Για εμβολιασμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Επισκοπής: τηλ: 2813 404671, 2813 404692 (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
  • Για εμβολιασμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Μοχού: τηλ. 2813 404602, 2813 404603 (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Δικαίωμα συμμετοχής στον εμβολιασμό έχουν όλοι οι δημότες, ηλικίας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως της περιοχής στην οποία διαμένουν, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει ως τώρα την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους για την δεύτερη σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στο ραντεβού που έχουν ήδη κλείσει.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του εμβολιασμού, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση