HomePost ItΟ Χάρης Μαμουλάκης στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Χάρης Μαμουλάκης στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος και τοποθετήθηκε στο θεματικό τραπέζι της Οικονομίας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στις σημαίνουσες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές του καιρού μας, την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο μέλλον της ελληνική οικονομίας, αλλά και στην προσπάθεια ο παραπάνω μετασχηματισμός να μην συμβάλει στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Έκανε εκτενή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την ελληνική πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στο εάν η προσωρινή χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την τροποποίηση του συμφώνου σταθερότητας ή εάν το 2023 θα είναι χρονιά επιστροφής στην πανευρωπαϊκή λιτότητα. Επικεντρώθηκε τέλος σε σημεία των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, όπως είναι: Η ολική επαναφορά του κράτους, αναγκαιότητα που επήλθε με την πανδημία και που πρέπει να βάλει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και δημόσιων υπηρεσιών, στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα που αποτελεί τον μεγάλο ασθενή της ελληνικής οικονομίας, στα στοιχεία που οδήγησαν στην πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κυκλική οικονομία.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης ανάφερε: «Εν κατακλείδι, το εγχείρημα πράσινου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει και την δημιουργία μια νέας γλώσσας από μέρους μας. Μια γλώσσας που θα μας επιτρέψει να μιλάμε για το περιβάλλον και μιας νέας γλώσσας για την πολιτική.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση