HomeHL-LifestyleΣυγκλονίζει η Μαίρη Χρονοπούλου: Έξι φορές πήγα στον θάνατο

Συγκλονίζει η Μαίρη Χρονοπούλου: Έξι φορές πήγα στον θάνατο

Δεν είχα τη στόφα της σταρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μια γυναίκα συνυφασμένη με τις μεγάλες επιτυχίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, μίλησε για τη ζωή της, την στόφα της σταρ και την περιουσία της που έχει δωρίσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Στη συνέντευξή της στην Βένια Καραγιάννη και μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Κοσμά Κουμιανού, η «Κυρία στα μπουζούκια» θυμήθηκε τις δόξες αλλά και τις απογοητεύσεις της ζωής της. Μιας ζωής – που όπως είπε η ίδια – ήταν «ξέχειλη από εμπειρίες».

Το σπίτι της είναι χτισμένο ψηλά στα βουνά της Παιανίας, στον αριθμό 10. Η Μαίρη Χρονοπούλου τον επέλεξε γιατί είναι ο αγαπημένος της αριθμός, καθώς της θυμίζει το ομώνυμο βιβλίο του Μιχάλη Καραγάτση. Έχοντας αφεθεί στα χέρια του Αχιλλέα Χαρίτου, η Μαίρη Χρονοπούλου πραγματοποιεί την πιο ανατρεπτική της φωτογράφιση των τελευταίων ετών, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Ζούσα κάτω από το καθεστώς απόλυτης βίας και τρόμου»

Στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» διαβάστηκαν αποσπάσματα από τη συνέντευξη: «Μεγάλωσα στο Κολωνάκι σε ένα σπίτι περίεργο σαν το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα. Ήμασταν όλο γυναίκες, ήμουν καταπιεσμένη ως παιδί, ζούσα κάτω από το καθεστώς απόλυτης βίας και τρόμου. Αρκετά μεγάλη πορεύτηκα μόνη μου, πάτησα πόδι και είπα «Ε όχι του κερατά θα προχωρήσω όπως θέλω εγώ»» είπε η Μαίρη Χρονοπούλου.

Για τη σχέση ανδρών-γυναικών η ηθοποιός ανέφερε:«Παλιά η κοινωνία ήταν μητριαρχική, μετά το γυρίσαμε στην πατριαρχία και δεν μας βγήκε σε καλό. Τις γυναίκες τις φοβούνται οι άντρες για αυτό και τις βάζουν σε στενωπούς και τις υποβιβάζουν. Παντρεύεται ένας κύριος στα 60 με μία πιτσιρίκα, τεκνοποιεί κιόλας, σου λέει είναι λεβέντης και μάγκας. Γυναίκα 50 ετών με έναν τριαντάρη είναι τεκνατζού. Φοβερή αδικία Εγώ ποτέ δεν έδωσα σημασία στη γνώμη των άλλων».

Αυτό που άλλαξε την καριέρα μου ήταν το «Μία κυρία στα μπουζούκια»

Για τις ταινίες της η Μαίρη Χρονοπούλου είπε: «Δεν μου άρεσα στις ταινίες εμφανισιακά, είχα όμως το χαρακτήρα να με επιβάλλω. Το τσιφτετέλι που έπρεπε να χορέψω στο «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» μου φάνηκε εξωπραγματικό με τις αστικές καταβολές που είχα. Πήρα ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα της έβαλα μέσα κονιάκ χύμα από το μπαρ και το κατέβασα. Έγινα ντίρλα έτσι βγήκε η σκηνή. Στο τρίτο musical λύθηκα εγώ, στο «Γοργόνες και Μάγκες», εκεί ναι μου άρεσα. Δεν πίστευα ότι είχα κανένα τεράστιο ταλέντο ως ηθοποιός, passable. Δεν έχω τη στόφα της σταρ, το ιδεώδες του Ρωμιού. Αυτό που άλλαξε την καριέρα μου ήταν το «Μία κυρία στα μπουζούκια».

Η απήχηση που είχε το κομμάτι «Του αγοριού απέναντι» δεν έχει ξαναγίνει, εμβληματικό άσμα. Είχα αυτοσχεδιάζει εκείνη την ώρα, δεν ήταν τίποτα χορογραφημένο. Ο τύπος αυτής της γυναίκας με σημάδεψε, ενώ δεν είμαι έτσι σαν γυναίκα. Απλώς είχα τους γενετικούς αδένες και την προσωπικότητά να επιβάλλω αυτό τον τύπο. Εγώ ήμουν τελείως ‘αλλος άνθρωπος. Απολύτως πιο ευάλωτη και απολύτως πιο συναισθηματική. Είχα ανάγκη από το ‘αγγιγμα της ψυχής και το άγγιγμα της καρδιάς, αλλά δεν το έδειχνα το κράταγα για μένα».

 «Είχα έναν πολύ δυστυχισμένο γάμο αλλά ένα πολύ ευτυχισμένο και βελούδινο διαζύγιο»

Για τις σχέσεις της είπε: «Οι άνδρες αντιδρούσαν άσχημα απέναντί μου. Δεν το συγχωρούν οι μάγκες εύκολα το να είσαι σε ένα επάγγελμα προβολής. Εγώ κανονική γυναίκα ήμουνα, αλλά δεν το καταλάβαιναν. Όταν η γυναίκα είναι πιο προβεβλημένη από έναν άντρα το πληρώνει. Με ζήλευαν πολύ, λες και ήμουν η Λουκρητία Βοργία, ενώ ήμουν απόλυτα πίστη.

Εφαγα πολλά χρόνια με κάθε άντρα και μου έχουν επισυνάψει 500 σχέσεις που δεν υπήρξαν. Έμεινα 7 χρόνια μόνη μου, από τα 35 μέχρι τα 42, εποχή που ήμουν στα ντουζένια μου. Είχα πάθει σοκ από προηγούμενη σχέση και δεν ήθελα να συνυπάρχω με κανέναν. Δεν άντεχα στην ιδέα ότι θα με ακουμπήσει έστω και στα ακροδάχτυλα μου ένας άντρας. Μετά παντρεύτηκα τον άντρα μου, που δεν ήταν πολύ ενοχλητικός σε αυτό τον τομέα και με βόλευε πάρα πολύ. Δύο χρόνια έμεινα παντρεμένη, είχα έναν πολύ δυστυχισμένο γάμο αλλά είναι πολύ ευτυχισμένο και βελούδινο διαζύγιο.

 «Όλα μου τα σπίτια τα έδωσα στο Χαμόγελο του Παιδιού»

«Ζούσα πολύ άνετα αλλά δεν έχω κάνει χρήματα όλα μου τα σπίτια τα έδωσα στο Χαμόγελο του Παιδιού, δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Σιχαίνομαι την ιδέα από μία ηλικία και πάνω να έχει κανείς τίτλους ιδιοκτησίας. Η ύλη και εγώ έχουμε γεννηθεί σε διαφορετικά φέουδα. Ασε που πιστεύω ότι χέρι που δίνει δεν μένει ποτέ άδειο. Δεν στερήθηκα, έζησα πλούσια και γεμάτα τα χρόνια μου. Ταξίδεψα πολύ, έζησα σε ωραία σπίτια, ντυθήκα με υψηλή ραπτική, ό,τι ήθελα το έκανα, είμαι ξέχειλη από εμπειρίες, αναμνήσεις, αισθήσεις, αισθήματα» είπε η Μαίρη Χρονοπούλου.

Τι ανέφερε για την υγεία της: «Έξι φορές πήγα να φύγω από τη ζωή. Μετά το τροχαίο σταμάτησα το θέατρο, έκανα μία αποτυχημένη εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη. Μετά το ατύχημα με πήγαν στο νοσοκομείο με ανακοπή. Εννέα μήνες με κράταγαν σε μηχανήματα. Μετά κάηκα. Και πέρσι ήμουν σε σοβαρό κώμα. Δεν το πιστεύω πως συνήλθα. Πήγα πολλές φορές στο θάνατο και γύρισα. Ένας φίλος μου μου είπε ότι ο δημιουργός με άφησε να ζήσω για κάποιο λόγο.. Δεν ξέρω ποιος είναι ακόμα το ψάχνω» εκμυστηρεύεται η Μαίρη Χρονοπούλου.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση