HomeHL-GreeceΧρήστος Παππάς: Επιστολή σε οικογενειακό πρόσωπο για τη φυγή στην Ιταλία

Χρήστος Παππάς: Επιστολή σε οικογενειακό πρόσωπο για τη φυγή στην Ιταλία

Τι βρίσκεται στο μικροσκόπιο της... αντιτρομοκρατικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του Χρήστου Παππά θεωρεί η Αστυνομία ότι συνεργαζόταν με τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής ώστε να τον διευκολύνει να βρει καταφύγιο στην Ιταλία και να ξεφύγει από τις Αρχές και να διαφύγει της σύλληψης.

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, μέσα στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου ο Παππάς κρυβόταν για 9 μήνες και τελικά βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης, οι Αρχές ανακάλυψαν μία ιδιόχειρη επιστολή με αναφορά στο θέμα της Ιταλίας, την οποία – όπως όλα δείχνουν – ο καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξης, θα ταχυδρομούσε σε πρόσωπο από το συγγενικό του περιβάλλον. Μέσα στην επιστολή ο Παππάς είχε γράψει σημειώσεις για το ταξίδι που σχεδίαζε να κάνει στην Ιταλία για να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το συγγενικό αυτό πρόσωπο του Χρήστου Παππά πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ταξίδι αυτό να έχει σχέση με τη διαφυγή στο εξωτερικό, που φέρεται να σχεδίαζε ο φυγόποινος πρώην βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος.

Σαφείς ενδείξεις και για άλλους συνεργούς του Χρήστου Παππά

Και άλλα άτομα που βοήθησαν τον Χρήστο Παπά να διαφεύγει επί 9 μήνες τη σύλληψη αναζητεί η Αστυνομία. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα από το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο φυγόποινος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής ο οποίος βρίσκεται πλέον στις φυλακές Δομοκού. Έχει ζητήσει μάλιστα να εγκατασταθεί στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Η αντιτρομοκρατική είχε επικεντρώσει εδώ και καιρό την ερευνά της  στα  μέλη ενός στενού πυρήνα  ανθρώπων που φαίνεται πως διατηρούσαν επαφή με το Χρήστο Παππά όλο αυτό το διάστημα. Έτσι οι ναρχές έφτασαν στη σύλληψη του. Μάλιστα η στόχευση της προκαταρκτικής εξέτασης, την διενέργεια της οποίας διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, είναι ο κλοιός γύρω από όσους παρείχαν προστασία στο πάλαι ποτέ υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται τα δεδομένα του τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε ο φυγόποινος αλλά και του ηλεκτρονικού υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι κρυψώνα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Για το ενδεχόμενο διαφυγής στο εξωτερικό ο δικηγόρος του Παππά κ. Σταυριανάκης υποστήριξε ότι «δεν μου είπε αν σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό. Μου είπε ότι το επόμενο 20ημερο σκεφτόταν να παραδοθεί».

Στις φυλακές Δομοκού ο Παππάς

Το πρώτο του 24ωρο στις φυλακές Δομοκού πέρασε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αλλά σύμφωνα με τον συνήγορό του εκείνος ήθελε να κρατηθεί στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο δικηγόρος του στο OPEN, ο Παππάς «δεν ήθελε να πάει στις φυλακές Δομοκού αλλά στον Κορυδαλλό γιατί δεν έχει καλές σχέσεις με τους συγκατηγορουμενούς του. Ζήτησε να μείνει με τον Γιάννη Λαγό».

Ο Παππάς προσωρινά διαμένει σε ειδικό χώρο καραντίνας βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενώ  βρίσκεται στην  ίδια πτέρυγα που εκτίουν την ποινή τους και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης μετά την καταδίκη τους τον περασμένο Οκτώβριο.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση