HomeΕΛΛΑΔΑΔικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: «Ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν φύγουν τα κανάλια»

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: «Ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν φύγουν τα κανάλια»

«Η γιαγιά δεν μπορεί να πάει βόλτα τη Λυδία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξοργισμένη είναι η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, καθώς στην Αλόννησο αντιμετωπίζουν μια «αφόρητη κατάσταση ανθρωποφαγίας», όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος τους Θανάσης Χαρμάνης.

Ο ίδιος προειδοποίησε, πως αν δεν αποσυρθούν άμεσα οι (πολλές) κάμερες έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο, θα αναγκαστεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η γιαγιά δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα στη βεράντα, δεν μπορεί καν να πάει τη Λυδία μια βόλτα με το καρότσι έξω. Αυτό που συμβαίνει είναι ανθρωποφαγία» σημείωσε ο κ. Χαρμάνης, φανερά εκνευρισμένος με την κατάσταση με τα τηλεοπτικά δίκτυα και τις κάμερες που έχουν «παρκάρει» έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Αλόννησο.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, επί 24 ώρες τα τηλεοπτικά δίκτυα περιμένουν με αδηφάγο τρόπο να κλέψουν ένα καρέ από τις στιγμές της οικογένειας μέσα στο σπίτι, όπως η εικόνα που είδαμε χθες σε βραδινό δελτίο ειδήσεων με την κα Σουζάνα να κρατάει τη μικρή Λυδία στην αγκαλιά της στη βεράντα του σπιτιού.

Σύμφωνα τον κο Χαρμάνη, η 24ωρη παρουσία των τηλεοπτικών δικτύων έξω από το σπίτι στην Αλόννησο έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική συνθήκη για την οικογένεια η οποία αυτή τη στιγμή επιζητεί όσο τίποτα άλλο την ηρεμία και το σεβασμό στο πένθος της.

«Οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια πρέπει να αφήσουν την οικογένεια ήσυχη, αν δεν το κάνουν θα κινηθούμε νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα»
προειδοποίησε ο κ. Χαρμάνης, μιλώντας στο newsbeast. Παράλληλα τόνισε ότι πλέον οι συνήγοροι της οικογένειας ασχολούνται εντατικά με τη νομική εξέλιξη της υπόθεσης ενώ η οικογένεια με τη σειρά της επιθυμεί να αφοσιωθεί ανενόχλητη στη Λυδία. «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να δουν οι δημοσιογράφοι αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Χαρμάνης.

Σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας της Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν, ο κ. Χαρμάνης δήλωσε πως: «Οι γονείς της Καρολάιν και ειδικά η μαμά της, η Σουζάνα, θα ασχολείται με το παιδί και έτσι το μυαλό της δεν θα γυρνάει συνέχεια στα ίδια και στα ίδια τραγικά γεγονότα».

Όσον αφορά στις πιθανότητες να παραμείνει η επιμέλεια της Λυδίας στην οικογένεια της Καρολάιν, όταν και παρθεί η τελική απόφαση, πιθανότατα τον προσεχή Σεπτέμβριο, o κος Χαρμάνης σημείωσε πως…: «οι συντριπτικές πιθανότητες είναι η επιμέλεια να παραμείνει στην οικογένεια της Καρολάιν. Αυτό που περιμένουμε είναι δηλαδή είναι να επικυρωθεί αυτή η προσωρινή απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων».

Ο συζυγοκτόνος «έσπασε» τη σιωπή του μέσα από τις φυλακές

Απαντήσεις σε μια σειρά από θέματα και ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη γύρω από την άγρια δολοφονία της Καρολάιν δίνει μέσα από τη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 32χρονος πιλότος έστειλε δήλωση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και απάντησε για πρώτη φορά για τη Σούδα, τα χρήματα και για το αν γνώριζε τον επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη.

«Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα έξοδα της κηδείας αλλά εγώ, εγώ τα πλήρωσα όλα», τόνισε μεταξύ άλλων ο συζυγοκτόνος μέσα από τη φυλακή.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, να δοθεί η κόρη του στην οικογένεια της γυναίκας του και είπε χαρακτηριστικά: «Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση. Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο».

Επιπλέον, προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα έξοδα του οικοπέδου που αγόρασε στο Πικέρμι, αλλά και για τα έξοδα της κηδείας. Συγκεκριμένα, είπε: «Ακούγονται ανακρίβειες σχετικά με ένα οικόπεδο που θα αγοράζαμε μαζί με την Καρολάιν. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του».

Για τα δημοσιεύματα και τις φήμες ότι γνώριζε τον συνιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» που αυτοκτόνησε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωριζόμασταν και δεν έχω πάει ποτέ στο μαγαζί του».

Σχετικά με όσα ακούγονται για το ταξίδι στη Σούδα απάντησε: «Ούτε εγώ, ούτε η Καρολάιν είχαμε ταξιδέψει στην Σούδα αυτή τη χρόνια».

Σχετικά με δημοσιεύματα βρετανικής εφημερίδας για το ημερολόγιο της Καρολάιν ο συζυγοκτόνος είπε: «Την θεωρώ αναξιόπιστη γιατί όσα δημοσιεύει είναι αναληθή. Δεν υπάρχει ημερολόγιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση