HomePost ItΣτη Βουλή το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης της Ομάδας Παραγωγών Γαρυφάλλων Χερσονήσου

Στη Βουλή το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης της Ομάδας Παραγωγών Γαρυφάλλων Χερσονήσου

Με παρέμβαση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά οι Παραγωγοί Γαρυφάλλων του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, οι εν λόγω παραγωγοί, στο σχετικό Υπόμνημά τους, αναφέρουν ότι η δραστηριότητά τους μέχρι και σήμερα δεν έχει ενταχθεί στο θεσμοθετημένο πλαίσιο προστασίας και υποστήριξης όλων των υπολοίπων καλλιεργειών, ενώ η παραγωγή τους δεν ασφαλίζεται στον ΕΛ.Γ.Α., αφήνοντας τους απροστάτευτους απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, η πανδημία έχει εκμηδενίσει τη δραστηριότητά τους, ενώ οι θεομηνίες που έπληξαν τον Δήμο Χερσονήσου τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο, προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η οικονομική κατάσταση των παραγωγών γαρυφάλλων είναι τραγική. Τα έσοδά τους κατακρημνίστηκαν και είναι απαραίτητη η οικονομική ενίσχυσή τους ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ανακάμψουν.

Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί αναφορικά με το θέμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση