HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: Στις 14 Ιουλίου αποφασίζεται η παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο

Βουλή: Στις 14 Ιουλίου αποφασίζεται η παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 14 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό Δικαστήριο. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική (θα στηθεί μια κάλπη, από την στιγμή που κατηγορείται για ένα αδίκημα) ενώ θα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το πόρισμα της πλειοψηφίας ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (ΠΚ 259) που συνιστά πλημμέλημα. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία μιλά για «την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών  και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους».

Στο πόρισμα αναφέρονται τα sms και τα email που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Παράλληλα, αναδεικνύονται οι ευθύνες του πρώην ισχυρού Υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ μπαίνει στο κάδρο της έρευνας και ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης και ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε off shore εταιρίες Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα ήταν ένα και το αυτό με τον κ. Παππά, παρά το ότι ο κ. Παππάς την εποχή που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και οι επισκέψεις του κ. Αρτεμίου στο Μαξίμου, έκανε πως δεν τον γνώριζε. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή, παράλληλα, ζητά να διαβιβαστεί το πόρισμα και τα πρακτικά στην Εισαγγελία κατ’ άρθρον 38 ΚΠΔ αναφορικώς με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αναφέρονται ανωτέρω, που δεν υπόκεινται στην εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος και ελέγχονται μόνο από την Τακτική Δικαιοσύνη.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση