HomeHL-WorldΔημοσκόπηση-Γερμανία: Ανοδος για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

Δημοσκόπηση-Γερμανία: Ανοδος για τους συντηρητικούς της Μέρκελ

Πριν τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξάνεται η υποστήριξη προς τη συντηρητική συμμαχία της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Ίντερνετ.

Στη δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών YouGov, 30% δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Μέρκελ ή το βαυαρικό αδελφό της κόμμα, τη Χριστιανοκοινωνικής Ένωση (CSU). Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η Μέρκελ θα αποχωρήσει έπειτα από 16 χρόνια στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Ο επικεφαλής της CDU Άρμιν Λάσετ διεξάγει εκστρατεία για να την διαδεχθεί.

 «Ξεφουσκώνουν» οι Πράσινοι

Οι Πράσινοι –η υποψήφια των οποίων για την καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ έχει χάσει κάποια από την αρχική της δημοτικότητα– έχασαν 3 μονάδες και έπεσαν στο 19%, σύμφωνα με την έρευνα. Έτσι οι Πράσινοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με ένα σταθερό 15%.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αυτούς που απάντησαν στη δημοσκόπηση, 11% είπαν ότι θα ψηφίσουν την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το ίδιο ποσοστό με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ίδιο ποσοστό ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τους φιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (-1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) παραμένει στο 7%.

Άλλες έρευνες δίνουν επίσης στις CDU/CSU σαφές προβάδισμα επί των Πρασίνων. Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa έφερε τις χριστιανικές ενώσεις στο 30% και τους Πράσινους στο 20%.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση