HomeHL-TOPΤρία πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Σε Οροπέδιο Λασιθίου, Ασήμι και Μαλεβίζι

Τρία πύρινα μέτωπα στην Κρήτη – Σε Οροπέδιο Λασιθίου, Ασήμι και Μαλεβίζι

«Σηκώθηκε» ελικόπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν με διαφορά λίγης ώρας στην Κρήτη σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, αργά το απόγευμα.

Μάλιστα πρόκειται για μία μεγάλη εστία που κινητοποίησε τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα η ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο να μην μπορούσε να την προσεγγίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγη ώρα είχε «σηκωθεί» το ελικόπτερο που πραγματοποίησε ρίψεις νερού ωστόσο όταν βράδιασε ήταν αδύνατο να συνεχίσει στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 18 πυροσβέστες με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η μάχη με τις… φλόγες θα είναι ολονύχτια.

Μεγάλη φωτιά στις Ασίτες

Μία ακόμα μεγάλη φωτιά κινητοποίησε τις αρχές αργά το απόγευμα. Την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στο Οροπέδιο Λασιθίου το 199 δέχεται κλήση για φωτιά στις Ασίτες.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής καθώς οι φλόγες βρίσκονταν κοντά από καταφύγιο ορειβατικού συλλόγου. Μάλιστα, το δύσκολο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε νέα φωτιά στο δήμο Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά είναι κοντά στον οικισμό «Θησείο» και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση