HomeΕΛΛΑΔΑΛινού για Freedom Pass: Πολύ επικίνδυνο ιατρικά – Είναι λάθος η απόφαση

Λινού για Freedom Pass: Πολύ επικίνδυνο ιατρικά – Είναι λάθος η απόφαση

Η πρώτη δόση εμβολιασμού έχει πολύ λίγη προστασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανησυχία της εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, για την εξαγγελία του Freedom Pass, καθώς όπως είπε ελλοχεύει ο κίνδυνος οι νέοι να κολλήσουν και μάλιστα σοβαρά με τη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς η πρώτη δόση δεν προσφέρει επαρκή προστασία.

Η κ. Λινού, σημείωσε πως δεν είναι αρνητική στην υπόθεση των προνομίων, ωστόσο αυτά θα έπρεπε να δοθούν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, προκειμένου η κινητικότητα που συνοδεύει τα προνόμια να μην φέρει νέους κινδύνους.

Οι ενστάσεις της κ. Λινού εντοπίζονται κυρίως στο ότι η πρώτη δόση εμβολιασμού έχει πολύ λίγη προστασία απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, το οποίο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό.

Το Freedom Pass των 150 ευρώ, θα χορηγείται στους νέους 18 – 25 ετών οι οποίοι έκαναν ή θα κάνουν το εμβόλιο. Μιλώντας στον Alpha 98.9, τόνισε ότι είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα εντός 24 ωρών από αυτή».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι: «Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση».

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση