HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Αθήνα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Συνεργασία σε τομείς που σχετίζονται κυρίως με τον πολιτισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Δήμο Αγίου Νικολάου, που ζει και δραστηριοποιείται μια πολυπληθής Γεωργιανή κοινότητα, επισκέφθηκε σήμερα (28/6), ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Αθήνα, κ. David Dondua, συνοδευόμενος από τους κ.κ. George Shoshitashvili σύμβουλο της Πρεσβείας, Zurab Vacheishvili, υπάλληλο του προξενικού τμήματος και την κ. Λάινε Πάπιτσε εκπρόσωπο της κοινότητας στην περιοχή.

Ο πρέσβης της Γεωργίας, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, από τον οποίο ζήτησε συνεργασία σε τομείς που σχετίζονται κυρίως με τον πολιτισμό.

Σε σχετική δήλωση του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόνισε : “ Είχα την χαρά και την τιμή, να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα. Είναι γνωστό, ότι η Γεωργιανή κοινότητα, του Αγίου Νικολάου, είναι μια πολύ ήρεμη κοινότητα ανθρώπων που επέλεξαν να ζήσουν στην περιοχή μας, λόγω των δύσκολων συνθηκών που υπήρξαν στην χώρα τους. Η Γεωργιανή κοινότητα είναι ομόθρησκη με εμάς και στο παρελθόν είχαμε εξαιρετική συνεργασία μαζί τους, αφού στη πρώτη θητεία μου, ως Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου (2000), ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο Γεωργιανό Σχολείο στοχεύοντας κυρίως στην εκμάθηση της Γεωργιανής γλώσσας από τα παιδιά, οι γονείς των οποίων είχαν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Dondua, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει, ζήτησε από τον Δήμαρχο την στήριξη του, προκειμένου να υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο την γνωριμία του ελληνικού κοινού, με την λογοτεχνική παράδοση και τους συγγραφείς της Γεωργίας.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζερβός, προσέφερε στον πρέσβη της Γεωργίας το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιβεβαιώνοντας την βούληση της δημοτικής αρχής για την συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση