HomePost ItΣυνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

Συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» πραγματοποίησε συνάντηση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης όπου είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Μαρία Ευστρατίου και την ταμία Δημοκρατία Τζιράκη.

Στην εν λόγω συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου παρουσιάστηκε από τους υπευθύνους η φιλοσοφία και το έργο του Συλλόγου διαχρονικά, η ψυχολογική, ηθική, και υλική παροχή που παρέχει στα παιδιά και στους έφηβους με νεοπλασία και στις οικογένειές τους. Γνωστοποιήθηκε, επίσης, η διεύρυνση της εθελοντικής προσφοράς της Ηλιαχτίδας με την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της σε παιδιά και έφηβους, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης με άλλες σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή με σπάνιες ή με χρόνιες παθήσεις. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το έργο των δομών που διατηρεί ο Σύλλογος και συγκεκριμένα της Δομής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που έχει ιδρύσει και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης παρέχοντας δωρεάν στα παιδιά και τα μέλη των οικογενειών τους συνεδρίες ψυχολογικής ενδυνάμωσης από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και του ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών παιδιών με νεοπλασία στο ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Επίσης συζητήθηκαν οι νέες συνέργειες της Ηλιαχτίδας στους Νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνου, η συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς επιστημονικούς φορείς, όπως το Ι.Τ.Ε. και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, που ως στόχο έχουν την προαγωγή των συνθηκών υγείας και ζωής των μικρών ασθενών – με τον Βουλευτή να συγχαίρει του υπεύθυνους για την συνολική προσφορά του Συλλόγου στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο κομμάτι των παιδιών.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής σημείωσε τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν, όπως η θεσμοθέτηση με σαφήνεια του πλαισίου εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας μεταξύ εθελοντικών φορέων και πολιτειακών δομών και ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε από τους υπεύθυνους του Συλλόγου το ζήτημα της καθολικής κάλυψης των ιατρικών πράξεων και εξόδων, καθώς και το ζήτημα της πλήρους χρηματοδότησης εκ των προτέρων των νοσήλιων των παιδιών με νεοπλασία ή με άλλες σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες ή με σπάνιες ή με χρόνιες παθήσεις, για τα οποία απαιτείται η μετάβαση στο εξωτερικό, χωρίς γραφειοκρατικές χρονοτριβές που επιβαρύνουν την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Συλλόγου για την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση, πλευρές της οποίας θα θέσει με παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση