HomeΕΛΛΑΔΑΠρόγραμμα Εκδηλώσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), του μοναδικού πανεπιστήμιου στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει διαδικτυακές ημερίδες και διαλέξεις με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό, καθώς και μουσικό εργαστήρι για παιδιά και νέους.

    Τετάρτη 30 Ιουνίου | 10:00

                Διαδικτυακή εκδήλωση: «Join Us: Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας »

 Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), διοργανώνει Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Join Us: το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας», με στόχο την προβολή της συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΚΥ και δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών στην Κύπρο, αλλά και τη συζήτηση των προκλήσεων και ευκαιριών από τη συνεργασία των πανεπιστημίων με τον επιχειρηματικό κόσμο και την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δίνεται βήμα σε φοιτητές, φοιτήτριες και αποφοίτους του ΑΠΚΥ, καθώς και σε εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών, οι οποίοι μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους σε δράσεις πρακτικής μαθητείας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και ο σύνδεσμος θα είναι διαθέσιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο που θα πραγματοποιήσει δωρεάν εγγραφή, εδώ: https://bit.ly/3gZZ79p

  Τετάρτη 30 Ιουνίου | 18:30

   Τηλεδιάλεξη: «Ο εορτασμός του Κατακλυσμού: απώτερες καταβολές, νεωτερικές αναβιώσεις και                 σύγχρονες καταγραφές»

 Ο Γιώργος Δεληγιαννάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα ««Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ και η Νικολέττα Δημητρίου, εθνομουσικολόγος και ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, θα παρουσιάσουν το θέμα «Ο εορτασμός του Κατακλυσμού: απώτερες και σύγχρονες καταγραφές», την Τετάρτη 30 Ιουνίου σε δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση.

Οι ομιλητές θα πραγματευθούν τη γιορτή του Κατακλυσμού, από τις πιθανές αρχαίες καταβολές της έως τη σύγχρονη επιστημονική μελέτη και καταγραφή των ποιητικών και άλλων δρωμένων της. Την τηλεδιάλεξη, η οποία θα μεταδοθεί μέσω του YouTube, συνδιοργανώνει το ΑΠΚΥ με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.

 Live link:  https://bit.ly/3zxdVn1

    Παρασκευή, 2 Ιουλίου έως Κυριακή, 4 Ιουλίου

             «Τριήμερο Μουσικό Εργαστήρι Φαγκότου για παιδιά και νέους»

 Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προσφοράς και με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας στην Κύπρο, το ΑΠΚΥ διοργανώνει ένα τριήμερο μουσικό εργαστήρι, για το πνευστό όργανο φαγκότο, την Παρασκευή 2 Ιουλίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου, 2021.

Το εργαστήρι θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Μουσικής Ακαδημίας «ARTE» στη Λευκωσία και στόχος είναι να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους ασχολούνται με τη μουσική να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, και να γνωρίσουν το φαγκότο, μέσα από τη συμμετοχή τους σε μαθήματα και ρεσιτάλ.

Στο Εργαστήρι θα διδάξουν ο Βασίλης Πριόβολος, Κορυφαίος Α’ της Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ και ο Ευάγγελος Χριστοδούλου, καθηγητής και ερμηνευτής φαγκότο, και στα δύο ρεσιτάλ θα συνοδεύει στο πιάνο η Όλγα Ταλιάνου.

 Πρόγραμμα Μουσικού Εργαστηρίου:  https://bit.ly/2T5wbnu

Εγγραφές συμμετοχής: https://bit.ly/3gZTNTF

Διαφήμιση
Διαφήμιση