HomeΚΟΣΜΟΣΧορευτική διαδήλωση στο Λονδίνο, για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων

Χορευτική διαδήλωση στο Λονδίνο, για την επαναλειτουργία των νυχτερινών κέντρων

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ελπίζει να άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς στις 19 Ιουλίου, αφού αναγκάστηκε να αναβάλει το άνοιγμα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, χορεύοντας και σφυρίζοντας, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς που εφαρμόζονται για την πανδημία και έχουν πλήξει σκληρά τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, ιδίως τα νάικλαμπ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ελπίζει να άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς στις 19 Ιουλίου, αφού αναγκάστηκε να αναβάλει το άνοιγμα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Όμως το Save Our Scene, μια ομάδα που εκπροσωπεί τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας και της φιλοξενίας, υποστηρίζει ότι τα μέτρα θα πρέπει να αρθούν άμεσα.

Στους ρυθμούς των DJ που έπαιζαν σε φορητά συστήματα ήχου, εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία και χόρεψαν στο κεντρικό Λονδίνο, μέχρι το κοινοβούλιο. Ελάχιστοι τηρούσαν τις αποστάσεις.

«Όλα γίνονται για να γιορτάσουμε τη μουσική», φώναζε ένας DJ στο πλήθος.

Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας έχει πληγεί σκληρά από τα μέτρα, ιδίως τον περιορισμένο αριθμό θεατών σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε κλειστούς χώρους. Η κυβέρνηση λέει ότι προσπαθεί να επαναλειτουργήσει την «οικονομία της νύχτας» και έχει κάνει δοκιμές για να διαπιστώσει πώς μπορούν να ξανανοίξουν με ασφάλεια οι περισσότεροι χώροι.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση