HomeΚΟΣΜΟΣΤζορτζ Φλόιντ: 22,5 χρόνια φυλακή στον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη

Τζορτζ Φλόιντ: 22,5 χρόνια φυλακή στον αστυνομικό που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό στη Μινεάπολη

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζητά την αυστηρότερη ποινή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 22 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη ορίστηκε η ποινή του αστυνομικού Ντέρεκ Τσόβιν, του άνδρα που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο 45χρονος αστυνομικός βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε δεύτερο βαθμό και ανθρωποκτονία δεύτερου και τρίτου βαθμού για τον τρόπο που ακινητοποίησε και οδήγησε στον θάνατο τον Τζορτζ Φλόιντ πριν από έναν χρόνο.

Αντιμέτωπος με 30 χρόνια φυλάκισης ο Τσόβιν

Οι εισαγγελείς του δικαστηρίου της Μινεσότα εισηγήθηκαν την επιβολή ποινής 30 ετών, δηλώνοντας πως «λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τον σημαντικό αντίκτυπο της δράσης του κατηγορούμενου στο θύμα, την οικογένεια του θύματος και την κοινότητα». Η υπεράσπιση του αστυνομικού υποστήριξε πως ο πρώην αστυνομικός θα έπρεπε να λάβει ελαφρύτερη ποινή.

Η πρώτη που μίλησε κατά την διαδικασία πριν την ανακοίνωση της ποινής, ήταν η επτάχρονη κόρη του Τζορτζ Φλόιντ, Τζιάνα, η οποία μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος δήλωσε: «Ρωτάω για εκείνον συνέχεια». Στην ερώτηση τι θα έλεγε στον πατέρα της αν τον έβλεπε μια ακόμη φορά, η μικρή Αφροαμερικανή είπε: «Μου λείπεις και σε αγαπώ».

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζητά την αυστηρότερη ποινή

«Κάθε μέρα, παρακαλούσα να αποδοθεί δικαιοσύνη, ξαναζώντας την εκτέλεση του Τζορτζ καθώς άλλοι εκλιπαρούσαν και ζητούσαν ο αστυνομικός Τσόβιν να αφήσει απλά τον Τζορτζ να πάρει ανάσα» είπε με τη σειρά του Φιλονίζ Φλόιντ, αδερφός του θύματος. Την ίδια ώρα και ο Τέρενς, ζήτησε από το δικαστήριο της επιβολή της αυστηρότερης ποινής για τον φονιά του αδερφού του, Τζορτζ Φλόιντ. «Εκ μέρους της οικογένειάς μου, αναζητούμε την αυστηρότερη ποινή» είπε.

Έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου διαδηλωτές αναμένουν προκειμένου να ακούσουν την ποινή του δικαστηρίου. Το συγκεντρωμένο πλήθος ωστόσο δεν συγκρίνεται σε μέγεθος με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί τον Απρίλιο κατά την καταδίκη του Τσόβιν.

Η μητέρα του αστυνομικού μιλά για πρώτη φορά δημόσια

Την ίδια ώρα, το BBC σημειώνει πως είναι απίθανο να ακούσουμε κάποια απολογία από πλευράς του καταδικασθέντος. Ο πρώην αστυνομικός έχει επικαλεστεί την Πέμπτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που του επιτρέπει να αποφύγει οποιαδήποτε απάντησε σε τυχόν ερωτήσεις της έδρας.

Στο δικαστήριο μίλησε για πρώτη φορά και η μητέρα του αστυνομικού, Κάρολιν Πόουλεντι. «Είμαι εδώ να μιλήσω εκ μέρους όλης της οικογένειας» είπε, υποστηρίζοντας πως ο γιος της είναι ένας καλός άνδρας.

Η γυναίκα συνέχισε λέγοντας πως παρότι δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια στο παρελθόν, στηρίζει τον γιο της και θα τον στηρίζει πάντα. «Όταν καταδικάζετε τον γιο μου, καταδικάζετε και εμένα» είπε η μητέρα του αστυνομικού.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση