HomeHL-SportsΤι πρόκειται να δούμε στην φάση των 16 του Euro 2020

Τι πρόκειται να δούμε στην φάση των 16 του Euro 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Με το Euro, να κάνει δύο μέρες διάλειμμα, στην μετάβαση από την φάση των ομίλων, σε αυτή των 16, περιμένουμε με αγωνία τα παιχνίδια που ακολουθούν καθώς σιγά-σιγά από τώρα και πέρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία και τα παιχνίδια είναι όλα σαν μικροί τελικοί.

Έχουν δημιουργηθεί, δύο μονοπάτια που οδηγούν στον Μεγάλο τελικό, στο ένα υπάρχουν μεταξύ άλλων Βέλγιο, Πορτογαλία,, Ιταλία, Γαλλία , Ισπανία και Κροατία και στο άλλο Αγγλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Από αυτό φαίνεται πόσο σπουδαία είναι τα παιχνίδια που θα επακολουθήσουν, αλλά για να το πάρουμε βήμα-βήμα, ας δούμε , με χρονολογική σειρά τα παιχνίδια της φάσης των 16, με μια πρόβλεψη για τον καθένα, στο βαθμό του δυνατού.

Ουαλία-Δανία : Με ένα παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί αρχίζει το απόγευμα του Σαββάτου, η φάση των 16.

Η Ουαλία , που πέρασε ως δεύτερη τον όμιλο της ,αντιμετωπίζει την Δανία που επίσης πέρασε ως δεύτερη, έστω και με πιο περιπετειώδη τρόπο.

Οι Ουαλοί με κύριους πυλώνες τους Ράμσει, Μπέιλ και Μουρ, θέλουν να επαναλάβουν την πορεία της προηγούμενης διοργάνωσης, στο μέτρο του δυνατού και έχουν μπροστά τους , ένα αντίπαλο στα μέτρα τους , οπότε θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους στο έπακρο.

Οι Δανοί, χωρίς τον Έρικσεν αγωνιστικά, αλλά θέλοντας να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται , για να του το κάνουν δώρο, θα αγωνιστούν με ένα ισοδύναμο αντίπαλο , με κάθε πρόβλεψη να μοιάζει ριψοκίνδυνη.

Ιταλία- Αυστρία : Οι Ιταλοί που έθελξαν με την απόδοσή τους στην φάση των ομίλων, φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση με τους Αυστριακούς, για τους οποίους μοιάζει θετικό και το ότι έφτασαν ως εδώ.

Η Σκουάντρα Ατζούρα, μετά από χρόνια, παίζει όμορφο και πιο θεαματικό ποδόσφαιρο από ποτέ και κάθε αποτέλεσμα εκτός από μια άνετη νίκη, θα είναι μια τεράστια αποτυχία για το σύνολο του Μαντσίνι που είναι ικανό να φτάσει μακριά.

Αλλά και η Αυστρία, δεν θα χάσει με τα χέρια κάτω, είναι μια ποιοτική ομάδα, με παίκτες όπως οι Αλάμπα , Αρναούτοβιτς κ.ά και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες τους.

Όμως ξεκάθαρα φαβορί είναι οι Ιταλοί και μένει να αποδειχθεί και εντός των γραμμών του γηπέδου .

Ολλανδία- Τσεχία : Με ένα σπουδαίο και αμφίρροπο αγώνα, αρχίζει το πρόγραμμα της Κυριακής. Οι φορμαρισμένοι και ορεξάτοι Ολλανδοί, που πέρασαν τον όμιλο τους με άνεση ως πρώτοι, αντιμετωπίζουν τους ανώτερους του αναμενομένου Τσέχους.

Οι Οράνιε, έχουν σε μεγάλη φόρμα , τους Βαινάλντουμ, Ντεπάι και Ντάμφρις, πετάνε φωτιές στην επίθεση και όντας ισοδύναμοι αν όχι οριακά ανώτεροι των αντιπάλων τους θα μπουν με επιθετικούς προσανατολισμούς , προσπαθώντας να πάρουν από νωρίς το παιχνίδι και να μην μπουν στο παιχνίδι.

Οι Τσέχοι, που πέρασαν οριακά ως τρίτοι, αλλά με ευκολία έναν πολύ δύσκολο όμιλο, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σικ, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους απέναντι στους Ολλανδούς, από την θέση του αουτσάιντερ, αλλά με τίποτα να μην έχει κριθεί πριν την έναρξη του αγώνα.

Βέλγιο-Πορτογαλία :  Ίσως το σπουδαιότερο παιχνίδι της φάσης των 16, θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στην Σεβίλλη.

Οι Βέλγοι, που πέρασαν άνετα με 3 νίκες τον όμιλο τους, θα αντιμετωπίσουν, όχι έναν οποιοδήποτε από τους καλύτερους τρίτους που πέρασαν, αλλά την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, του Φερνάντο Σάντος.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι, αρχίζουν τα νοκ άουτ, με τον δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο, αλλά και με καλή ψυχολογία και τους Λουκάκου και Ντε Μπρόινε σε πολύ σπουδαία φόρμα και ικανούς να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Σίγουρα με οποιαδήποτε άλλη ομάδα που τερμάτισε τρίτη θα ήταν φαβορί αλλά τώρα θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που κατέκτησε την προηγούμενη διοργάνωση, και έχει στις τάξεις της, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης και έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών, τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο CR7,  σίγουρα δεν θέλει να αποκλειστεί η ομάδα του, τόσο νωρίς και αν και έχει έναν τόσο δύσκολο και ποιοτικό αντίπαλο, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Πορτογάλους.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι απαγορευτική και όλα θα κριθούν μες στο γήπεδο ενδεχομένως και όχι μέσα σε 90 λεπτά.

Κροατία-Ισπανία : Με μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ξεκινάει το πρόγραμμα της Δευτέρας. Η δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία, αντιμετωπίζει την πάντα ποιοτική και υπολογίσιμη Ισπανία.

Και οι 2 ομάδες δεν έδειξαν, εκτός από την τελευταία αγωνιστική, τις πραγματικές τους δυνατότητες και πάλι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.

Οι Κροάτες, αν και όχι σε καλή κατάσταση, όσο έχουν παίκτες όπως οι Μόντριτς και Πέρισιτς , θα είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Οι Ισπανοί, με πολύ νεανικό ρόστερ και τον Μοράτα σε κακή φόρμα και πάλι διαθέτουν πολλές λύσεις και ποιότητα για να φτάσουν μακριά και μοιάζουν ελαφρώς ως το φαβορί για την μεταξύ τους αναμέτρηση, χωρίς πάντως να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Γαλλία- Ελβετία :  Ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας στο Βουκουρέστι , καθώς η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν κυρίως στην φάση των ομίλων.

Οι Γάλλοι , που διαθέτουν ένα ρόστερ με απίστευτη ποιότητα, δεν έχουν δείξει τις πραγματικές τους δυνατότητες ως τώρα, καθώς πέρασαν ως πρώτοι στον όμιλο τους στο ρελαντί και έχουν την δυνατότητα να φτάσουν μακριά και είναι το ακλόνητο φαβορί για αυτήν την αναμέτρηση.

Οι Ελβετοί που διαθέτουν ένα αξιόλογο ρόστερ και έκαναν καλές εμφανίσεις με Ουαλία και Τουρκία, δεν θα παραδοθούν αμαχητί, αλλά σίγουρα είναι αουτσάιντερ απέναντι σε μια από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες στον κόσμο αυτήν την στιγμή.

Αγγλία-Γερμανία : Ένα πάρα πολύ σπουδαίο παιχνίδι θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης, στο Γουέμπλει ανάμεσα στην Αγγλία και την Γερμανία.

Οι Άγγλοι, που κάθε άλλο παρά έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους ως τώρα, θέλουν να περάσουν την Γερμανία, που λόγω των διασταυρώσεων είναι το σπουδαιότερο εμπόδιο για να ξαναφτάσουν να παίξουν τον τελικό στο ίδιο γήπεδο.

Σίγουρα ότι το παιχνίδι γίνεται στο Λονδίνο και με παρουσία κόσμου, καθιστά τους Άγγλους φαβορί, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν όχι έναν οποιοδήποτε αντίπαλο, αλλά τους πάντα δυσκολοκατάβλητους Γερμανούς

Η ομάδα του Λεβ, μόνο στο παιχνίδι με την Πορτογαλία , έδειξε τις αρετές που μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, δηλαδή το να ναι κυνική στην αντεπίθεση και να μπορεί να ‘’σκοτώσει’’ τον αντίπαλο, αν της δοθεί ευκαιρία. Παρόλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από υπολογίσιμος αντίπαλος.

Κάθε πρόβλεψη θα ήταν απαγορευτική καθώς οι Γερμανοί έχουν πολύ κρύο αίμα για να πτοηθούν από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν, οι διψασμένοι για έναν τίτλο, Άγγλοι φίλαθλοι.

Σουηδία-Ουκρανία : Το πρόγραμμα της φάσης των 16 κλείνει  το βράδυ της Τρίτης, στην Γλασκώβη με την αναμέτρηση ανάμεσα στους Σουηδούς και τους Ουκρανούς.

Δεν μοιάζει θελκτική στο άκουσμα, αλλά θα πρόκειται για μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες, που δεν απέχουν πολύ αγωνιστικά μεταξύ τους και σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Οι Σουηδοί, με πρωταγωνιστές τους Φόρσμπεργκ και Ίσακ, πέρασαν ως πρώτοι τον όμιλό τους και είχαν και την καλύτερη δυνατή κλήρωση καθώς αντιμετώπισαν την τελευταία από τις τρίτες ομάδες. Σίγουρα έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά πρέπει να αποδώσουν καλά αμυντικά και επιθετικά αν θέλουν να προκριθούν.

Οι Ουκρανοί ναι μεν προκρίθηκαν με μόλις 1 νίκη και αυτή απέναντι στην ίσως πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, αλλά έχουν τους Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ σε καλό φεγγάρι και έναν αντίπαλο που δεν κάνει απαγορευτικά τα όνειρά τους για πρόκριση.

Αυτές είναι οι αναμετρήσεις της φάσης των 16. Σίγουρα μας περιμένουν πολλά γκολ, θέαμα, συγκινήσεις και όλες οι ομάδες πρέπει να αποδώσουν στο μέγιστο για να περάσουν ακόμα και αν στα χαρτιά μοιάζουν ως φαβορί.

Ευθύμης  Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση