HomePost ItΞεκίνησαν οι εργασίες του δικτύου UNITWIN-UNESCO

Ξεκίνησαν οι εργασίες του δικτύου UNITWIN-UNESCO

Στη Μονή Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Μονή Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων ξεκίνησαν χθές οι εργασίες του δικτύου UNITWIN-UNESCO σε σχέση με το δίκτυο Αναγεννησιακών Μοναστηριών της Κρήτης (Μονή Αγίας Τριάδος Τσαγκαρόλων, Μονή Αρκαδίου, Μονή Γωνιάς, Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινάι).

Η Πρόεδρος του δικτύου  καθηγήτρια Maria Gravaris – Βarba   και τα μέλη της επιτροπής που το απαρτίζουν είναι επιστήμονες  διεθνούς κύρους των οποίων τα ενδιαφέροντα βρίσκονται στην τομή της  προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του τουρισμού, πάντα υπό το πρίσμα της αειφόρου ανάπτυξης.

Στην έναρξη των εργασιών που περιλαμβάνουν στο σύνολό τους εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, επισκέψεις στις εν λόγω Μονές καθώς και σε άλλους αρχαιολογικούς τόπους και Μουσεία καθώς και αξιολόγηση όλων των δεδομένων παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

Ο κ. Καλογερής τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός ο οποίος αποτελεί κύριο οικονομικό μοχλό για την Κρήτη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτιστική της κληρονομιά. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη στήριξη αυτού του διπόλου, πολιτισμού – τουρισμού και με δεδομένη την ύπαρξη εξαιρετικά μεγάλου αριθμού θρησκευτικών μνημείων στην Κρήτη , ο θρησκευτικός τουρισμός αποκτά μεγάλη σημασία. Η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί πάντα αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

H φιλοξενία στον τόπο μας του εργαστηρίου UNITWIN -UNESCO «CultureTourism, Development» που βρίσκεται σε  συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης –Σχολή Αρχιτεκτόνων και με την καθηγήτρια κ. Αμαλία Κωτσάκη ως εκπρόσωπο του καθώς και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς θα καθορίσουν την δυνατότητα ένταξης του δικτύου των Μονών στον κατάλογο των μνημείων  παγκόσμιας πολιτιστικής  κληρονομιάς της UNESCO, γεγονός που αναβαθμίζει την Κρήτη και δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση