HomePost ItΑλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Έκκληση για εμβολιασμό

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Έκκληση για εμβολιασμό

Tι αναφέρει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός πανευρωπαϊκά για τη μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 που περιγράφεται ως πιο μεταδοτική και «χτυπάει» κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Στην Κρήτη έχουν ήδη εντοπιστεί αρκετά κρούσματα. Για τον λόγο αυτό οι υγειονομικές αρχές και ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Μητσοτάκης, απευθύνει έκκληση σε όσους δεν το έχουν ακόμα πράξει, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν.

Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και κατ’ επέκταση για την Κρήτη, με όλες τις οικονομικές δραστηριότητές ανοιχτές μετά από μήνες, και αφού έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, δεν χωράει πισωγύρισμα. Μετά από τόσα θύματα, μετά από τόσα πλήγματα που υπέστη η οικονομία, μετά από τόση προσπάθεια από πλευράς των υγειονομικών και της πολιτείας, και τόση υπομονή κι υπευθυνότητα απ’ το σύνολο των πολιτών είναι κρίμα να έρθουμε αντιμέτωποι με νέα έξαρση της πανδημίας, κι όσα αυτή συνεπάγεται, όταν μάλιστα υπάρχει το όπλο κατά του ιού.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί ο εμβολιασμός. Η χώρα μας αποδείχθηκε παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη για την οργάνωση και την άψογη λειτουργία  της διαδικασίας του εμβολιασμού, με πάνω από 4,5 εκ. συμπολίτες να έχουν εμβολιαστεί έστω με την πρώτη δόση. Το νούμερο αυτό όμως, δεν αρκεί.

Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα, κι ανάμεσα τους η Κρήτη, με πολύ μικρά ποσοστά εμβολιασμού. Η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί αυξημένο κίνδυνο για νέα έξαρση της πανδημίας στην περιφέρεια μας, με ότι αυτό θα συνεπάγεται σε ανθρώπινες απώλειες, σε πίεση στις δομές υγείας του νησιού, την οικονομία και τον τουρισμό που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Η παράταξη «Κρήτη Μπροστά» και εγώ προσωπικά κάνουμε έκκληση προς όλους τους Κρητικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να φανεί παρούσα και με νέα μεγάλη καμπάνια, με τη βοήθεια των τοπικών μέσων ενημέρωσης, να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για την κρισιμότητα της κατάστασης, την ασφάλεια και την σπουδαιότητα του εμβολιασμού. Σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Περιφερειάρχη μου εξέφρασε κι εκείνος την αγωνία του και είμαι βέβαιος ότι όλες οι υπεύθυνες περιφερειακές δυνάμεις θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν  για την ενημέρωση του κόσμου και την προώθηση του εμβολιασμού.

Σε αυτή τη μάχη, άλλωστε, ενάντια στην πανδημία και τις συνέπειές της, ο εχθρός είναι κοινός, τα διακυβεύματα το ίδιο, και το όπλο ένα: ο εμβολιασμός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση