HomeHL-9Κορωνοϊός: Μόλις στο 24% οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Μόλις στο 24% οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηράκλειο

Έντονος προβληματισμός από τη μειωμένη συμμετοχή – Τι αναφέρει ο πρόεδρος Φραμακευτικού Συλλόγου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονος είναι ο προβληματισμών των υγειονομικών αρχών εξαιτίας της μη επίτευξης του στόχου ως προς το πρόγραμμα των εμβολιασμών σε επίπεδο Ηρακλείου.

«Έξι μήνες τώρα είναι σε ισχύ το εμβολιαστικό πρόγραμμα και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο είχε εμβολιαστεί πλήρως το 24% των πολιτών», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης ο οποίος παράλληλα αναρρωτήθηκε πώς θα επιτευχθεί ο εμβολιασμός του 50% του πληθυσμού: «Είμαστε πολύ πίσω σαν χώρα και ειδικά ως περιφερειακή ενότητα. Αν χρειαστήκαμε έξι μήνες να πετύχουμε ένα 24% πλήρως εμβολιασμένων τότε θα χρειαστούμε άλλους έξι μήνες για να φτάσουμε στο 50%.

Φοβισμένος ο κόσμος – Έχουν μειωθεί τα νέα ραντεβού

Αρκετά φοβισμένος εμφανίζεται ο κόσμος του Ηρακλείου για την ασφάλεια των εμβολίων εξαιτίας όλων όσων έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα.

Στην αρχή υπήρχε φόβος για το astrazeneca ωστόσο τώρα οι απορίες των πολιτών αφορούν για το σύνολο των εμβολίων.

«Βάσει εικόνας που έχουμε από τα φαρμακεία του Ηρακλείου οι άνθρωποι πλέον δεν κλείνουν τόσο εύκολα ραντεβού για εμβολιασμό. Έχουν μειωθεί τα νέα ραντεβού κι αυτό κυρίως οφείλεται στο φόβο που έχουν για την ασφάλειά τους. Πλέον, δεν κάνουν ερωτήσεις μόνο για το astrazeneca αλλά για όλα τα εμβόλια. Εμείς απαντάμε με επιστημονικά στοιχεία στις ερωτήσεις λέγοντας – και θέλω να τονιστεί αυτό – πως όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Έρχεται ένα τέταρτο κύμα το φθινόπωρο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι αλλιώς δεν θα αντέξουμε», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης.

Έχουν εμβολιαστεί 50% Ηρακλειώτες με μία δόση – Ερωτηματικά για τη δεύτερη

Μπορεί οι πλήρως εμβολιασμένοι στο Ηράκλειο να κινούνται σε χαμηλά ποσοστά ωστόσο οι πολίτες που έχουν λάβει την πρώτη δόση είναι στο 50%.

«Βάσει των στοιχείων της περασμένης εβδομάδα το 50% των πολιτών έχει λάβει ήδη τη μία δόση. Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά στο αν θα προχωρήσουν στη δεύτερη δόση. Αν ένα μεγάλο ποσοστό κάνει και τη δεύτερη δόση τότε δεν θα έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Γι’ αυτό και πρέπει όλοι, για την δική τους υγεία, να εμβολιαστούν πλήρως», τόνισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης.

Τα στοιχεία των εμβολιασμών στην Κρήτη

440.454 είναι συνολικά οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει στην Κρήτη από την αρχή τους εμβολιαστικού προγράμματος μέχρι και χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το αρμόδιο υπουργείο, 260.052 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 189.609 είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου: 194.428 είναι συνολικά οι εμβολιασμοί (χθες έγιναν 2.834) με τους 115.867 να έχουν λάβει μία δόση εμβολίου (χθες έγιναν 1.076 εμβολιασμοι με την πρώτη δόση) και τους 81.320 να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις (χθες έγιναν 1.933 εμβολιασμοί με τη δεύτερη δόση).

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων: 125.414 είναι συνολικά οι εμβολιασμοί (χθες έγιναν 1.718) με τους 73.369 να έχουν λάβει μία δόση εμβολίου (χθες έγιναν 643 εμβολιασμοι με την πρώτη δόση) και τους 53.366 να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις (χθες έγιναν 1.136 εμβολιασμοί με τη δεύτερη δόση).

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου: 66.141 είναι συνολικά οι εμβολιασμοί (χθες έγιναν 699) με τους 38.515 να έχουν λάβει μία δόση εμβολίου (χθες έγιναν 187 εμβολιασμοι με την πρώτη δόση) και τους 31.346 να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις (χθες έγιναν 558 εμβολιασμοί με τη δεύτερη δόση).

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου: 54.471 είναι συνολικά οι εμβολιασμοί (χθες έγιναν 744) με τους 32.301 να έχουν λάβει μία δόση εμβολίου (χθες έγιναν 217 εμβολιασμοι με την πρώτη δόση) και τους 23.577 να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις (χθες έγιναν 620 εμβολιασμοί με τη δεύτερη δόση).

Διαφήμιση
Διαφήμιση