HomeΕΛΛΑΔΑΧαλκιδική: Η αγορά μιας… σκάλας του κόστισε 5.000 ευρώ!

Χαλκιδική: Η αγορά μιας… σκάλας του κόστισε 5.000 ευρώ!

Με «μαϊμού» SMS της πήραν 300 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κι από χρυσάφι να ήταν η… μεταλλική σκάλα που θέλησε να αγοράσει ένας 66χρονος Έλληνας από την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής, δεν θα την πλήρωνε τόσο ακριβά! Ο απατεώνας που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώλησή της, τον «μάδησε» κυριολεκτικά!

Ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με τον φερόμενο ως πωλητή την περασμένη Δευτέρα και έπεσε στην παγίδα, καθώς εκείνος κατάφερε να αποσπάσει τους προσωπικούς του κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών και να μεταφέρει από τον τραπεζικό του λογαριασμό 5.000 ευρώ! Ο 66χρονος κατέφυγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα και η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από την έρευνα των αστυνομικών. Ως δράστης, ταυτοποιήθηκε ένας 20χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, καθώς δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

Με «μαϊμού» SMS της πήραν 300 ευρώ

Πανικοβλήθηκε μια 24χρονη κοπέλα από το Ηράκλειο, όταν δέχθηκε στο κινητό της ένα SMS με “επείγουσα ειδοποίηση” που δήθεν της είχε στείλει η τράπεζά της και ζητούσε να καταχωρίσει τους κωδικούς της κάρτας της σε ένα link. Μόλις το έκανε, διαπίστωσε έκπληκτη ότι έκαναν φτερά από τον λογαριασμό της 300 ευρώ! Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια, που ερευνά για να εξακριβώσει σε ποιον λογαριασμό μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση