HomeHL-TOPΣτα ύψη ο υδράργυρος – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω σκόνης

Στα ύψη ο υδράργυρος – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω σκόνης

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια δύσκολη μέρα μας περιμένει σήμερα, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες πυο θα επικρατήσουν, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει, και κατά τόπους να ξεπεράσει, τους 40 βαθμούς κελσίου.

Αλλά δεν είναι μόνο η ζέστη που θα μετατρέψει τη χώρα σε καμίνι. Για παράδειγμα, στην Αττική, παρόλο που η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, λόγω της σκόνης από την Αφρική και της υγρασίας η κατάσταση θα είναι αποπνικτική, ενώ ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση