HomeHL1-WorldΓαλλία: Τον Απρίλιο οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές

Γαλλία: Τον Απρίλιο οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές

Ο Μακρόν θα διεκδικήσει την επανεκλογή απέναντι στη Λε Πεν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ακριβή ημερομηνία των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, την άνοιξη του 2022, δημοσιεύουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τόσο του France info, όσο όμως και του BFMtv, οι προσεχείς προεδρικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 10 και τις 24 Απριλίου.

Θυμίζουμε πως η προεδρική εκλογή στη Γαλλία διεξάγεται σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο αναδεικνύεται το δίδυμο των διεκδικητών του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος στη χώρα, ενώ πρόεδρος της Γαλλίας αναδεικνύεται εκείνος που θα λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας.

Παράλληλα, αμέσως μετά την εκλογή νέου προέδρου, θα ακολουθήσουν οι βουλευτικές εκλόγες για την ανανέωση των κοινοβουλευτικών σωμάτων στη Γαλλία, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του προσεχούς έτους.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία

Σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε εκτυλιχτεί το 2017 φαίνεται πως θα παρακολουθήσουμε και στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, με τους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν να εμφανίζονται ως τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον δεύτερο γύρο.

Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Harris Interactive, η υποψήφια της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης» λαμβάνει ποσοστό 29%, μόλις μια μονάδα πάνω από τον νυν πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ό, τι αφορά τώρα τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 53% έναντι 47% για τη Μαρίν Λε Πεν. Το ποσοστό της υποψήφιας προέδρου ωστόσο, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο σε σύγκριση με την επίδοσή της το 2017, η οποία περιοριζόταν στο 33.9%

Ωστόσο, οι κακές επιδόσεις στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία των κομμάτων του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν βάζει ένα ερωτηματικό στο σενάριο για την αναμέτρησή τους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2022, αλλά οποιαδήποτε συνεπαγωγή θεωρείται επικίνδυνη εξαιτίας της συντριπτικής αποχής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση