HomePost ItΜε το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Η Μεγαλόνησος» ο Νίκος Ηγουμενίδης

Με το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Η Μεγαλόνησος» ο Νίκος Ηγουμενίδης

Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Η Μεγαλόνησος» και χρυσό Παραολυμπιονίκη Γεώργιο Καπελάκη συναντήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, ενώ παρούσα στη συνάντηση ήταν και η ταμίας του Σωματείου και μητέρα αθλητή του σωματείου Μαρία Μαυρογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ανοικτού κολυμβητηρίου Ηρακλείου όπου ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους αθλητές του σωματείου κατά την διάρκεια της προπόνησής τους.

Κατά την σύσκεψη τονίστηκε ότι το Σωματείο έχει σήμερα 40 ενεργούς αθλητές σε αθλητικές διοργανώσεις των οποίων οι προπονήσεις φιλοξενούνται ως επί το πλείστον στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Από τους υπεύθυνους του σωματείου σημειώθηκε μια ευρεία σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ με κυριότερα τα ζητήματα της οικονομικής βιωσιμότητας τους, της ανάγκης παραχώρησης χώρων εκγύμνασης, της ενίσχυσης του εθελοντισμού και μια σειρά άλλων κινήτρων συμμετοχής ΑμεΑ σε αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως τόνισε ο κ. Καπελάκης, η συνύπαρξη όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών σωματείων ΑμεΑ στους ίδιους χώρους δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους αθλητές ΑμεΑ καθώς η προετοιμασία τους απαιτεί ιδιαίτερες δεσμεύσεις και προδιαγραφές των χώρων εκγύμνασης. Αναφορικά με την κρατική ενίσχυση των εθελοντικών σωματείων ΑμεΑ και την οικονομική τους βιωσιμότητα, τόνισε επίσης την ανάγκη να θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία ένα διαφορετικό πλαίσιο αντιμετώπισης σε σχέση με τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς και τις ανάγκες για επιπλέον προσωπικό εκγύμνασης και υλικοτεχνικής υποδομής σε σχέση με ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης επεσήμανε με τη σειρά του ότι «θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές από την Πολιτεία οι ανάγκες των αθλητών ΑμεΑ, και οι ιδιαιτερότητες τους στην εκτέλεση των προπονήσεων και των προετοιμασιών τους με κύριο την πρόβλεψη ορθολογικότερης χωροχρονικής παραχώρησης των χώρων εκγύμνασης με όλα τα μέσα». Ο ίδιος εξήρε την «προσπάθεια των αθλητών ΑμεΑ στα πλαίσια της ενίσχυσης της ισονομίας και ισότητας όλων των πολιτών ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις», σημειώνοντας ότι «η ενασχόληση των ΑμεΑ με τον αθλητισμό προάγει την κοινωνική ελευθερία, τη συμμετοχικότητα και παράλληλα ενισχύει την ποιότητα της ζωής τους».

Κατά τη σύσκεψη σημειώθηκε επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί από το Κράτος ιδιαίτερη πρόνοια για τους απόφοιτους των ΤΕΦΑΑ να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε αθλητικά σωματεία ΑμεΑ με ανάλογη βεβαίωση προϋπηρεσίας. Ομοίως, υπάρχουν πολλά προβλήματα στην προσφορά εθελοντικής δραστηριοποίησης προς τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ από ενδιαφερόμενους καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο απασχόλησης τους. Ο Βουλευτής δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του στα ζητήματα που παρουσιάστηκαν και δεσμεύθηκε να παρέμβει στις αρμόδιες υπηρεσίες στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση