HomeΕΛΛΑΔΑΤραγωδία στον… αέρα: Πτώση αεροσκάφους- Δύο νεκροί

Τραγωδία στον… αέρα: Πτώση αεροσκάφους- Δύο νεκροί

Στην Ηλεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην Χαριά του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με τo patrisnews, το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας. Ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, είπε στο iefimerida.gr ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα.

«Είναι ήδη ένα ασθενοφόρο εκεί. Δυστυχώς, και οι δυο επιβαίνοντες είναι νεκροί, τούς βρήκαν απανθρακωμένους» λέει ο κ. Μαθιόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και στάθμευε στο Μεσολόγγι -δίχως να ανήκει στην Αερολέσχη Μεσολογγίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, την είδηση της πτώσης του αεροσκάφους -καθώς και ότι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι επιβαίνοντες- επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021,  κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

»Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή»

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής:

Σύμφωνα και με την ΕΡΤ, στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα και μετά την πτώση του ανεφλέγη. Οπως αναφέρει το ilialive, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο iefimerida.gr ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης, πρόεδρος ΤΚ Χαριάς «τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν 20 μέτρα από σπίτι του οικισμού, δίχως ωστόσο από την συντριβή να προκληθούν φθορές σ’ αυτό. Οι πρώτες πληροφορίες όπως γνωρίζετε κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, δίχως να γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια της πτώσης. Και εγώ ενημερώθηκα από κάτοικο της περιοχής γιατί είμαστε μια μικρή κοινότητα εδώ και έσπευσα αμέσως στο σημείο». Όπως συνεχίζει από το συμβάν «δεν τραυματίστηκε κάποιος κάτοικος».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση