HomeHL-GreeceΔηλώσεις Μπαλάσκα: Μετά την ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Δηλώσεις Μπαλάσκα: Μετά την ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων αλλά και αυτό της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου για τις δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό σταθμό ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαλάσκας το πρωί της Παρασκευής ανέφερε στον τηλεοπτικό στο Mega με αφορμή την ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ότι αν ο 32χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να παρέμενε στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής.

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μπαλάσκα προκάλεσαν «κύμα» αντιδράσεων και αμέσως διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε «κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του».

 «Μου πετάνε λάσπη συνάδελφοι και συνδικαλιστές»

Την ίδια ώρα, την δική του απάντηση, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα, δίνει ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του αναφορικά με το… τι θα έπρεπε να κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να «πάει 3-4 χρόνια φυλακή».

«Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη… Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης», λέει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τις δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ εις βάρος του, γράφει χαρακτηριστικά: «Όσο για την δήλωση μου ειχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του».

Κατηγορεί δε για τις επιθέσεις που δέχεται ευθέως, συναδέλφους του και συνδικαλιστές.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση