HomeΕΛΛΑΔΑΑριστοτελία Πελώνη: Self test από τα σούπερ μάρκετ στην Αττική αν επιμείνει ΦΣΑ

Αριστοτελία Πελώνη: Self test από τα σούπερ μάρκετ στην Αττική αν επιμείνει ΦΣΑ

Στα χέρια Μητσοτάκη η σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις υπέρ όσων έχουν πιστοποιητικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της επανεκκίνησης της οικονομίας είναι μια κατάκτηση όλων των Ελλήνων την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στην προσπάθεια αυτή, όπως είπε, «σύμμαχοί μας είναι η αξιοποίηση των self-test και η πρόοδος των εμβολιασμών.

Αποφασίστηκε έτσι η διανομή των self-test, που ξεκίνησε από τον Απρίλιο και είχε προγραμματιστεί για δύο μήνες, να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Παρόλα αυτά, οι φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αχαΐας και Αττικής ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχίσουν τη διάθεση των self-test.

Αποφασίστηκε έτσι να χρησιμοποιηθούν για την περιοχή της Αχαΐας, ως εναλλακτικό κανάλι, τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, όπου υπάρχει ήδη συμφωνία. Το ίδιο θα γίνει στην Αττική εφόσον επιμείνει στην απόφασή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «μείζονος σημασίας για να χτίσουμε πιο γρήγορα το τείχος της ανοσίας τη συνέχιση των εμβολιασμών με τους ίδιους αυξημένους ρυθμούς και στο επόμενο διάστημα.

Ήδη, άλλωστε, από την Τετάρτη, έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου προτεραιοποίησης και όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 18 ετών μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 7.244.000 εμβολιασμοί.

Μια δόση έχουν λάβει πάνω από 4.380.000 συμπολίτες μας, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 3.040.000».

Η κυρία Πελώνη έκανε γνωστό ότι το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους. Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας.

Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η πρέσβης Ελένη Σουρανή, «η οποία εδώ και δεκαετίες προσφέρει στο υπουργείο Εξωτερικών, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

Όσον αφορά το νέο αεροσκάφος που εξετάζεται να αποκτηθεί από την κυβέρνηση, όπως είπε, θα γίνει χωρίς κόστος, αξιοποιώντας αντισταθμιστικά ωφελήματα της συμφωνίας του 2000 και θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος καθώς θα πωληθεί ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη που υπάρχουν σήμερα.

Η κυρία Πελώνη διέψευσε ότι εμβολιάζονται τουρίστες κρουαζιεροπλοίων και τόνισε πως εμβολιάζονται αποκλειστικά πληρώματα κρουαζιεροπλοίων στο πλαίσιο της επιχείρησης ανάπτυξης του τουρισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση