HomeHL-TOPΟ 35χρονος κτηνοτρόφος είχε προσεγγίσει τουλάχιστον 40 ανήλικες – Σοκάρουν τα μηνύματα

Ο 35χρονος κτηνοτρόφος είχε προσεγγίσει τουλάχιστον 40 ανήλικες – Σοκάρουν τα μηνύματα

Oi "παγίδες" του Διαδικτύου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τις «παγίδες» του Διαδικτύου μίλησε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, με αφορμή την υπόθεση του 35χρονου από την Κρήτη που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, ο εν λόγω άνδρας από την Κρήτη προσέγγιζε ανήλικα παιδιά μέσω του Διαδικτύου και χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ, όπου και ο ίδιος παρίστανε τον ανήλικο.

Ο ίδιος φέρεται να προσέγγισε τουλάχιστον 40 ανήλικα κορίτσια σε όλη την Κρήτη. Ζητούσε φωτογραφίες και βίντεο από τα ανήλικα κορίτσια, ενώ επεδίωκε και να τα συναντήσει από κοντά και εάν εκείνα αρνούνταν, τα απειλούσε.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSIi, μίλησε στο MEGA για το φαινόμενο παιδόφιλων και τη δράση τους μέσω του Διαδικτύου, σημειώνοντας ότι αυτά τα άτομα παριστάνουν τα παιδιά για να μπορούν πιο εύκολα να προσεγγίζουν ανήλικα παιδιά.

Όπως είπε, μετά την καραντίνα τα παιδιά έχουν κάνει πολλές φιλίες στο Διαδίκτυο, ενώ η ελληνική αστυνομία αντιμετωπίζει σχεδόν 1 περιστατικό την ημέρα.

Όπως λένε οι ειδικοί, ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να κρύβει από πίσω ένα ολόκληρο κύκλωμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά ως δόλωμα βγάζοντάς τα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή.

Παράλληλα, τόνισε ότι πολλά εγκλήματα έχουν γίνει μετά από από ένα ραντεβού στα τυφλά.

malakas

1 στα 2 ανήλικα παιδιά συνομιλεί διαδικτυακά με αγνώστους και 1 στα 5 συναντιέται με άτομα που γνώρισε στο διαδίκτυο

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία 1 στα 2 ανήλικα παιδιά συνομιλεί διαδικτυακά με αγνώστους και 1 στα 5 συναντιέται με άτομα που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Ο 35χρονος προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ σε facebook και Instagram

Παρουσιαζόταν κυρίως ως «Μανούσος Σφακιά» και έστελνε ψεύτικες φωτογραφίες ενός νεαρού αγοριού. Σύμφωνα με τις έρευνες ο άντρας προσέγγισε τουλάχιστον 40 ανήλικα κορίτσια σε όλη την Κρήτη.

Ζητούσε φωτογραφίες και βίντεο από τα ανήλικα κορίτσια. Αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, επεδίωκε να τα συναντήσει από κοντά κι αν αρνούνταν τα απειλούσε.

malakas-2

Τα μηνύματα του 35χρονου σοκάρουν:

«Σε θέλω <3».

«Αυτές τις μέρες θα … αλλιώς θα τα πω όλα στον πατέρα σου. Θα σε περιμένω στα Χανιά κάπου να βρεθούμε».

Ένα ψεύτικο προφίλ μπορεί να κρύβει από πίσω ένα ολόκληρο κύκλωμα. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά ως δόλωμα βγάζοντάς τα μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή.

«Μιλούν ταυτόχρονα με 300 παιδιά. Πρόκειται για ψυχική διαταραχή, γι αυτό είναι δύσκολο για τα παιδιά να καταλάβουνε με ποιον μιλάνε. Είχαμε ακόμα και αρπαγές, γι αυτό δεν συναντιόμαστε πουθενά, ούτε σε δημόσιους χώρους ούτε στη γειτονιά μας», είπε ο Γιώργος Κορμάς, Εκπρόσωπος ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου και Υπεύθυνος HELP LINE 210 6007686.

 

Συγγενείς 35χρονου που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης: «Όλα είναι ψέμματα»

Την ίδια στιγμή, όπως έχει αναφέρει ήδη του cretapost, βέβαιοι ότι ο 35χρονος δεν έχει καμία σχέση με όσα του…καταλογίζονται, εμφανίζονται οι συγγενείς του 35χρονου άνδρα από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων τους οποίους είχε προσεγγίσει μέσω μηνυμάτων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συγγενείς, κάνουν λόγο για ένα παιδί του χωριού που «δεν ξέρει καν να γράφει σωστά το όνομά του» και πως «δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορείται», θεωρώντας μάλιστα ότι πρόκειται  για…σκευωρία αναφέροντας ότι ο άνθρωπος τους «έχει πέσει θύμα» και ότι «η αλήθεια θα βγει στο δικαστήριο».

34xr

«Είναι όλα φτιαχτά, δεν τα πιστεύουμε εμείς όλα αυτά για τους βιασμούς» δηλώνουν χαρακτηριστικά. «Μπορείς να τον κοροϊδέψεις εύκολα» λέει μία συγγενής του, «άδικα το κακορίζικο το παιδί το κλείσανε μέσα», αναφέρει στην  ίδια εκπομπή η γιαγιά του 35χρονου.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 35χρονου.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Α. Β, κτηνοτρόφος από το Καστέλι Κισάμου ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης κοπέλας, για παιδική πορνογραφία και παράνομη οπλοκατοχή, προφυλακίστηκε ενώ η απολογία του διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένας τυχαίος έλεγχος των αστυνομικών αρχών, την περασμένη Τετάρτη. στο σπίτι του 34χρονου, στο Καστέλι Κισάμου, ήταν η αιτία να αποκαλυφθούν οι «αρρωστημένες» ορέξεις του συγκεκριμένου άνδρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση