HomeHL-HealthΕπιτροπής Βιοηθικής: «Ναι» σε προνόμια

Επιτροπής Βιοηθικής: «Ναι» σε προνόμια

Οι 3 προϋποθέσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πράσινο φως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, και για την παροχή ενός πλέγματος διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους ανάβει η Επιτροπή Βιοηθικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» στην εισήγησή της η επιτροπή θέτει τρεις προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα: Πρώτον να υπάρχει δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί, δεύτερον να λειτουργήσουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε ουδείς να χρειάζεται να απομακρυνθεί πολύ από την έδρα του και τρίτον, να οργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης προς όλους και κυρίως προς εκείνους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, προβάλλοντας και στατιστικά στοιχεία που θα αποδεικνύουν το όφελος από τον εμβολιασμό. Σ

Στόχος είναι η σχετική καμπάνια να «τρέξει» όλο το καλοκαίρι ώστε οι οριστικές αποφάσεις να ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται τα γυμναστήρια χωρίς μάσκα, να εισέρχονται σε κλειστά σινεμά και θα εξαιρεθούν από το πρόγραμμα των υποχρεωτικών self tests.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση