HomeHL-WorldΦατμά Γκουλχάν: Η διερμηνέας του Ερντογάν που προκάλεσε σάλο

Φατμά Γκουλχάν: Η διερμηνέας του Ερντογάν που προκάλεσε σάλο

Ηταν δίπλα του στη συνάντηση με τον Μπάιντεν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη συνάντηση που είχαν ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, υπήρξε μια παρουσία δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο που δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ο λόγος για τη διερμηνέα του Ερντογάν, Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ, η οποία στεκόταν συνεχώς δίπλα του. Η παρουσία της Φατμά έγινε γρήγορα αντικείμενο συζήτησης και κριτικής από αντιπολίτευση και ΜΜΕ στην Τουρκία, που θεώρησαν ότι η νεαρή δεν είχε θέση σε μια τέτοια συνάντηση λόγω των όσων ειπώθηκαν. Η Φατμά δέχτηκε κριτική, επίσης, επειδή δεν μετέφραζε απευθείας τα λεγόμενα του Μπάιντεν προς τον Τούρκο ομόλογό του και αντίστροφα, αν και σπούδασε στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του κόμματος Iyi Parti, Ahmet Erozan, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της διερμηνέως του Ερντογάν, και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι κόρη της Μερβέ Σαφά Καβακτσί, μέλους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Son Haber, η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην εν λόγω θέση, καθώς είναι ειδική στις διεθνείς σχέσεις. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η γνώση ξένων γλωσσών και το υψηλό επίπεδο διπλωματίας της νεαρής τής επέτρεψαν να σταθεί στη Σύνοδο Ερντογάν-Μπάιντεν.


Τουρκικά ΜΜΕ επισημαίνουν πάντως τις… στενές σχέσεις της οικογένειας της διερμηνέως με την κυβέρνηση Ερντογάν. Η Φατμά Γκουλχάν Αμπουσαχάναμπ είναι κόρη της Μερβέ Σαφά Καβακτσί, μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP. Η Καβακτσί έχει διατελέσει βουλευτής και πρέσβειρα της Τουρκίας στη Μαλαισία. Η άλλη κόρη της, Μαριάμ, εργάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ως σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν.

Η αδελφή της, Ραβζά Καβακτσί, είναι αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής του AKP στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η μικρότερη αδελφή της, Ελίφ, είναι σχεδιάστρια των ρούχων της Εμινέ Ερντογάν.

Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση