HomeΚΡΗΤΗΕκλογές Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

Εκλογές Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 26 Ιουλίου, στα γραφεία της ΕΛΜΕ, Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41 (απέναντι από το Υγειονομικό), στις 11 το πρωί.

Θα προηγηθεί εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Αναλυτικά η εκλογική διακήρυξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, στις μουσικές σχολές και ωδεία, στα ΙΕΚ–ΚΕΣ και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια,

Η άγρια επίθεση της κυβέρνησης, της τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και του κεφαλαίου συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό και ένταση: μαζικές απολύσεις, γενικευμένη ανεργία, λεηλασία μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και ελεύθερων χώρων, λεηλασία της ζωής μας, φοροληστεία.Υποτιμούν την εργατική μας δύναμη, μάς θέλουν σκλάβους. Θέλουν μια κοινωνία σε κατάθλιψη, καθηλωμένη μπροστά στην τηλεόραση. Τρομοκρατημένη από τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την άγρια καταστολή.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και της υποχρεωτικής εφαρμογής τους για όλους τους εργοδότες έδωσε τη δυνατότητα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία σε όλους τους κλάδους να διεξάγουν έναν «πλειστηριασμό» μεταξύ μας, επιλέγοντας τον φθηνότερο. Οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα: επιβίωση με εξευτελιστικούς όρους εργασίας ή ανεργία, καθώς υποχρεωνόμαστε από την εργοδοσία να αποδεχθούμε μισθούς πείνας, χωρίς: δώρα, αργίες, πλήρη ασφάλιση, επιδόματα, ελευθερία συνδικαλισμού, δικαίωμα στην πνευματική ιδιοκτησία, δηλαδή δικαιώματα που ακόμα προβλέπει η εργατική νομοθεσία!

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με την υπασφάλιση και το εξευτελιστικά χαμηλό ωρομίσθιο, που ορίζουν, μας στερούν τη δυνατότητα να λάβουμε ακόμη και το επίδομα ανεργίας, ενώ καθιστούν τη σύνταξη ουτοπία. Η  απουσία ΣΣΕ στο κλάδο μας δημιουργεί εργαζομένους πολλών ταχυτήτων καθώς αρκετά Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια έχουν υπαχθεί στο ΕΣΠΑ, κάτι που μεταφράζεται σε μηδενικό εργοδοτικό κόστος.

Οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε χώρους κανιβαλισμού, η εργοδοσία θέλει εργαζομένους-σκιές, που δεν θα αναρωτιούνται πώς «χάθηκαν» οι συνάδελφοί τους την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι μηχανισμοί προπαγάνδας διαμορφώνουν κλίμα ηττοπάθειας. Οι εργοδότες υποτιμούν την εργατική δύναμη, θέλουν να χαθεί η ταξική συνείδηση και οι εργαζόμενοι να αισθανόμαστε «συνεργάτες». Να δουλεύουμε για 2,5-7 ευρώ την ώρα και να είμαστε πάντα διαθέσιμοι και με ευχάριστη διάθεση. Να αισθανόμαστε «ωφελούμενοι απασχολήσιμοι». Να μη συζητάμε με τους συναδέλφους τους και να μη δείχνουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας. Να μη διεκδικούμε. Να μην απεργούμε. Να μπαίνουμε στις τάξεις και να χλευάζουμε στους μαθητές, όσους αγωνίζονται. Να έχουμε πάντα το υποκριτικό χαμόγελο προς τον «πελάτη που έχει πάντα δίκιο».

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Ήρθε η ώρα να συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα, να μην αναθέσουμε σε άλλους να μας σώσουν. Να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε, να οργανώσουμε τον καθημερινό αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό, να μην αποδεχθούμε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Δεν είμαστε συνεργάτες με τα αφεντικά μας ούτε μια οικογένεια. Για αυτούς αυτονόητη είναι η ανάγκη να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους ενώ τις ζημιές τους καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς. Η «ανόρθωση της οικονομίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας» που διατυμπανίζουν στις τοπικές κοινωνίες δε σημαίνει παρά κέρδη για αυτούς και ακόμα χειρότερους εργασιακούς όρους για εμάς. Να μην αποδεχθούμε τον ρόλο που μας δίνουν: να μη γίνουμε αναλώσιμοι προπονητές αλόγων στον ιππόδρομο των εξετάσεων, λάτρεις του φορμαλισμού και της τυποποίησης.

Η επίθεση στον κλάδο δεν είναι παρά ένα κομμάτι του παζλ της εκμετάλλευσης που σχηματίζουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ για να εξυπηρετήσουν το κεφάλαιο. Το πράσινο φως που έχει δοθεί στους εργοδότες αντανακλάται σε κάθε κλάδο. Η προέλαση των εργοδοτών στηρίζεται, πέραν απο τη νομιμοποιήση που τους παρέχουν τα μνημόνια και στο γεγονός ότι τα σωματεία, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα, όπου υπάρχουν, δεν έχουν κατορθώσει να έχουν διεκδικητική ισχύ ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε. Οι ευθύνες βαραίνουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των περισσότερων ομοσπονδίων (μια από αυτές και η δική μας, η ΟΙΕΛΕ) που αυτοπροσδιορίζονται ως «κοινωνικοί εταίροι» δηλαδή συνεργάτες της εκάστοτε κυβέρνησης και εργοδοσίας, στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης. Τις τελευταίες δεκαετίες ουσιαστικά διαπραγματεύονται τους ρυθμούς και τους τρόπους επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων, της θέσης όλων μας.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας ξεδιπλώνεται αμείλικτα. Το ίδιο πρέπει να φροντίσουμε και για τους δικούς μας αγώνες παλεύοντας για:

-Κατάργηση της ελαστικής εργασίας, κανονικές προσλήψεις και υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου (ΜΕ & ΞΓ) στη βάση των αναγκών και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζομένους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

-Καμιά απόλυση- άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, επιδομάτων και ασφαλιστικών εισφορών από την εργοδοσία. Καταβολή δεδουλευμένων για επιπλέον ώρες διδασκαλίας, ενημερώσεις γονέων, επιτηρήσεις, διορθώσεις γραπτών

-Υπεράσπιση με κάθε τρόπο των βασικών θεσμικών όρων της ΣΣΕ του κλάδου, του 45λεπτο, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων γάμου, τέκνων και καλοκαιριού, της πληρωμής των αργιών, των τριετιών, της μη αποδοχής μειώσεων των ωρών κάτω από το 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, χωρίς να υπάρχει αντικειμενικός λόγος

-Μετατροπή των επάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για 21 ώρες -εργασίας την εβδομάδα στα ΜΕ και 18 στα ΞΓ.

-Μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

-Δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικά αγαθά για όλους –όχι σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιου πλούτου, όχι σε χαράτσια και διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων – άμεση κάλυψη των απωλειών τους από το κράτος – καταβολή των οφειλών κράτους και εργοδοσίας στα ταμεία – κατάργηση μνημονίων, αντεργατικών νόμων και μέτρων της τρόικα και ΕΕ – διαγραφή του χρέους -ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδος από ΕΕ για να γίνουν όλα αυτά.

-Υπολογισμό υποχρεωτικού χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας, για όλους, χωρίς προϋποθέσεις, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Πλήρη πρόσβαση όλων των ανέργων στην υγεία, την εκπαίδευση και τις άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες.

-Αποτροπή κάθε είδους τρομοκρατικών ελέγχων και αξιολογήσεων στους χώρους εργασίας (διδασκαλία με την παρουσία του εργοδότη, μικρόφωνα ή κάμερες παρακολούθησης, ηλεκτρονική αξιολόγηση, φακέλωμα από τους εργοδότες κ.ά.)

-Κατοχύρωση στην πράξη της ελεύθερης συνδικαλιστικής δραστηριότητας στους χώρους εργασίας

-Τέλος στην κάλυψη των εργοδοτών από τους κρατικούς μηχανισμούς. Ουσιαστική ενεργοποίηση του ελέγχου των εργοδοτών και από την επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ.

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, email επικοινωνίας: [email protected]

Διαφήμιση
Διαφήμιση